28.01.2022 |

El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Dimarts 2 de febrer

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “prenem el compromís, un cop al govern de la Generalitat, de resoldre els problemes que pateixen els treballadors i treballadores del Centre Sanitari del Solsonès”

Marta Vilalta, ha defensat que Esquerra lideri una aliança institucional @ERC
Marta Vilalta, ha defensat que Esquerra lideri una aliança institucional @ERC
El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

 

Esquerra Republicana vol liderar un consens institucional que faci del sistema universitari un dels pals de paller per al desenvolupament territorial, social i econòmic

La primera candidata per Lleida a les eleccions al Parlament i secretària general adjunta d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha defensat que Esquerra lideri una aliança institucional, en el sentit més ampli, ‘a través de la unitat i del consens entre totes les administracions i conjuntament amb la Universitat, de Lleida que faci del sistema universitari un dels pals de paller a nivell de desenvolupament territorial, social i també fins i tot econòmic del nostre país i sobretot de les nostres terres’.

Acompanyada del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la tercera candidata dels republicans i tinent d’alcaldia de la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, i la també candidata i diputada Gemma Espigares, s’ha reunit avui amb el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, per compartir reflexions al voltant del sistema de coneixement i de recerca del nostre país. Vilalta, que ha definit la UdL com ‘el cervell de les nostres terres’, ha expressat el compromís d’Esquerra Republicana de Catalunya de potenciar aquest sistema universitari i de coneixement i l’àmbit de la recerca i per tant ‘és importantíssim treballar plegats per reforçar-los i desenvolupar projectes estratègics de país, i sobretot projectes estratègics per a les comarques de Lleida’.

De la mateixa manera, la formació republicana també s’ha compromès a desplegar el Pacte Nacional del Coneixement, que, en paraules de la seva primera candidata, ha de ser ‘una agenda de país en l’àmbit universitari de recerca i, sobretot, en tot allò vinculat al sistema i al model de finançament’.

Marc Solsona ha denunciat avui el dèficit d’inversions que pateixen les terres de Lleida

Marc Solsona: “No pot ser que a Lleida estiguem reivindicant les mateixes infraestructures que fa vint anys”

Marc Solsona ha denunciat avui el dèficit d’inversions que pateixen les terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran en matèria d’infraestructures, i que s’ha traduït en que, des del territori, s’estiguin fent les mateixes reivindicacions que “fa vint anys”.

Així ho ha afirmat durant una estada que la candidatura del PDeCAT a les eleccions al Parlament ha efectuat a Les Borges Blanques, on ha visitat el mercat setmanal de la capital de les Garrigues, al passeig del Terrall. Solsona ha estat acompanyat de diferents membres de la candidatura, com ara Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera i vicepresident de la Diputació de Lleida, Concepció Cañadell, alcaldessa de Térmens i diputada al Congrés, Conrad Llovera, alcalde de Castelldans, Antoni Villas (Juneda), Francesc Sabanés (Ribera d'Ondara), Aida Gabernet i Mercè Valls, entre d’altres.

Solsona s’ha referit a diferents problemes que pateix la demarcació, com ara el despoblament, l’envelliment, les connexions i la connectivitat. Es tracta, en resum, d’elements “bàsics que fan que un territori pugui competir i assentar gent”, i que són necessaris per assolir aquell “envelliment digne que volem per a tot el país” i per garantir “un relleu generacional”, tot plegat recuperant l’activitat i permetent viure al territori en termes de sostenibilitat i competitivitat.

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig

Ordeig: “Resoldrem les demandes dels treballadors del Centre Sanitari del Solsonès” 

El cap de llista del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “prenem el compromís, un cop al govern de la Generalitat, de resoldre els problemes que pateixen els treballadors i treballadores del Centre Sanitari del Solsonès”. Ordeig i el número 14 de la candidatura, Mohammed El Mamoun, s’han reunit avui amb el comitè d’empresa del Centre. 

Òscar Ordeig ha explicat que “hem recollit les seves inquietuds i demandes, que responen sobretot a retallades salarials i impagaments de part del complement salarial pendents des de 2017” i ha afegit que “el PSC recolzem les demandes d’aquest col·lectiu i ens comprometem a estudiar-les i treballar conjuntament per resoldre-les”.  

El candidat socialista ha reivindicat que “ara toca recuperar la inversió perduda en salut i en els serveis sanitaris per tenir unes instal·lacions i uns equipaments adequats al segle vint-i-ú” i ha afegit que “amb el PSC i Salvador Illa al capdavant, enfortirem el sistema públic sanitari, especialment a les zones rurals per tal d’evitar la despoblació i garantir uns serveis públics accessibles i propers als ciutadans”.  

Ramon Tremosa, ha defensat aquest dimarts la necessitat que la formació guanyi les eleccions

Tremosa i Turull defensen la independència per gestionar tots els nostres recursos i els fons europeus

El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha defensat aquest dimarts la necessitat que la formació guanyi les eleccions per poder garantir l’arribada de fons europeus a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, i al conjunt de Catalunya.  Tremosa ha explicat que el pròxim mes de maig s’han de repartir els fons europeus a l’Estat espanyol i ha atribuït a aquest fet les eleccions “precipitades” a Catalunya. “Si els catalans veiem que som marginats un altre cop, això seria insuportable en termes electorals, i per tant ens fan anar a votar ara, encara que comporti risc de contagi i que la participació pugui caure del 80 al 35%”, ha explicat.

Ho ha dit en el marc de l’acte telemàtic ‘Junts per un nou estat’, que ha comptat amb la participació del conseller Jordi Turull, que ha visitat el territori després de sortir de Lledoners amb el permís del tercer grau, i dels candidats i candidates Anna Feliu, Elena Llauradó i Sisco Esquerda. L’acte s’ha desenvolupat de l’Espai Macià de les Borges Blanques, un punt que ret homenatge a un dels presidents que més havia fet per la llibertat de Catalunya.

Tremosa ha posat en valor el paper de Junts com a líder de l’autogovern en la darrera dècada, cabdal en l’obertura de l’economia catalana, i ha posat com a exemple el fet que fa 10 anys Catalunya tenia 3.000 multinacionals, i ara ja en té gairebé 9.000. Un fet que, a parer seu, “no agrada a Madrid, que creix desertitzant els seus veïns, descapitalitzant les Castelles i buidant els territoris veïns mentre Catalunya creix cap als mercats mundials”.

El cap de llista de Junts també ha explicat que Escòcia té plans de fer un segon referèndum si el partit nacionalista guanya les eleccions que es faran al maig i “des de Madrid saben que el mirall escocès reflecteix Catalunya”, ha dit. En aquest sentit, Tremosa ha assegurat que “si el propers 10 anys són com els últims, hi haurà una majoria esclatant per la llibertat que necessitem per Catalunya”.

Xandri i Antonio Gonzalez Terol, vicesecretari nacional del PP

El PP Lleida destinarà més finançament a educació

El PP Lleida, en el marc de les propostes d’educació, proposa incrementar el finançament, en els pròxims 5 ans, fins a un 6% del PIB tal com marca la LEC en polítiques educatives. “Cal anar molt més enllà del 2,5% que s’hi destina actualment”, ha afirmat Marisa Xandri, candidata del PP Lleida al Parlament. 

Xandri defensa la llibertat dels pares a l’hora d’escollir l’educació els seus fills. “Això passa per millorar l’educació pública i protegir l’escola concertada dels atacs de la Lleida Celáa i del departament d’educació”, ha assegurat la líder popular. En aquest sentit, el grup popular donarà compliment a l’Estatut i a les diferents sentències judicials que obliguen a què un 25% de l’educació sigui en castellà. 

D’altra banda i davant les circumstàncies marcades per la Covid, Xandri ha garantit l’accés a Internet i dispositius digitals, “sobretot a les famílies que viuen en zones rurals i aquelles que tenen menys recursos”. 

La CUP considera que l’educació és el motor per a la transformació social

La CUP defensa una educació 100% pública, de qualitat i d’accés universal

La CUP considera que l’educació és el motor per a la transformació social i per construir un país basat en la llibertat, la solidaritat i la justícia social i l’entenen com tot de la vida quotidiana. 

Per això denuncien les constants retallades en educació que ha fet cada govern de torn i defensen que és necessària una desprivatització dels serveis públics, també de l’educatiu, i això passa per posar fi a les privatitzacions, als concerts del sector i a deixar de voler fer negoci amb l’educació. 

Nogay s’ha centrat en posar de manifest que cal avançar per aconseguir una educació 100% pública, gratuïta i d’accés universal, ja que pels anticapitalistes és la única manera de garantir el millor servei públic per a tothom. 

També ha desgranat algunes de les propostes dels anticapitalistes com la internalització dels serveis que depenen del sistema educatiu (com el servei de menjador), la creació de recursos educatius que es puguin compartir sota llicències d’ús lliure, la supressió progressiva dels concerts educatius, l’increment de la inversió en educació fins com a mínim al 6%, una gestió pública directa de tots els centres i recursos dedicats a la infància i adolescència, l’impuls a la diversitat a l’aula amb mesures que evitin una alta concentració NEE, la necessitat d’establir protocols específics que garanteixin l'accés en igualtat de condicions a l’escola pública de tot l’alumnat amb NEE, el reconeixement i prevenció de l'assetjament escolar per racisme, antigitanisme i islamofòbia i la derogació del protocol Proderai. 

Jorge Soler, augmentar la freqüència dels trens a Lleida és necessari

Jorge Soler insta a augmentar la freqüència dels trens a Lleida i a millorar la connectivitat a la província

El candidat de Ciutadans (Cs) a les eleccions al Parlament per Lleida, Jorge Soler, ha expressat que augmentar la freqüència dels trens a Lleida és necessari, ja que són “un servei bàsic perquè treballadors i estudiants es desplacin a Barcelona” en una visita a l'estació de Renfe on també hi ha assistit el candidat número dos de Ciutadans (Cs) al Parlament per Lleida, Javier Rivas. Soler ha declarat a més que és primordial augmentar la disponibilitat dels trens per “posar a Lleida al lloc que es mereix” i perquè la província es trobi en igualtat de condicions amb la resta de territoris.

Per això, Soler ha insistit que és fonamental millorar la connectivitat de la província de Lleida, i en què això “ha de fer-se en tots els aspectes, augmentant l'oferta d'autobusos i millorant les infraestructures viàries i de carreteres”. En aquest sentit, el candidat liberal ha recordat que des de Ciutadans porten anys sol·licitant al Parlament un augment de la freqüència dels trens AVANT, així com una millora de la connectivitat a Lleida” i ha expressat que cal assumir “amb decisió” les competències que té la Generalitat a Rodalies i invertir a modernitzar i impulsar la xarxa de transport públic per a facilitar el seu accés a la població.

Finalment, el candidat taronja ha conclòs que la xarxa de serveis públics de Lleida “és caríssima per treballar i estudiar” ja que els elevats preus i l'escassa freqüència dels trens fan que els ciutadans no puguin desplaçar-se a altres localitats sense un vehicle propi, per la qual cosa ha puntualitzat que el transport públic de la província hauria de ser més fiable i accessible, i ha lamentat la falta d'interès del Govern de la Generalitat a impulsar el projecte dels trens AVANT, que permetria ampliar l'oferta d'aquests a Lleida.

El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida
comentaris