05.10.2022 |

DIES 2 I 3 D'ABRIL

El Santuari del Miracle de Riner acollirà el retorn de la Fira de la Mel

Comptarà amb una dotzena de propostes entre degustacions, tallers, jocs infantils, exposicions, degustacions i activitats professionals

Fira de la Mel de Riner
Fira de la Mel de Riner
El Santuari del Miracle de Riner acollirà el retorn de la Fira de la Mel

Aquest cap de setmana, Riner tornarà a acollir la seva fira més dolça: la Fira de la Mel, amb un total de 30 parades de productes artesanals i una dotzena d'activitats paral·leles.

La 5a edició de la fira obrirà les portes al pati i a la Casa Gran del Miracle el dia 3 d'abril per al gran públic, mentre que el dia 2 s'han programat les activitats professionals

L'oferta que els visitants podran trobar a la Fira de la Mel inclou mel i altres productes derivats de l'apicultura, aliments diversos (formatges i altres lactis, embotits), licors i caves, cistelleria, llibres, objectes de fusta, bijuteria i material per a l'apicultura.

Una de les novetats que incorpora aquesta trobada és que s'amplia també a la tarda del diumenge (de 16.00 a 18.00 hores), circumscrita en aquest cas a les parades dels productors locals. De la mateixa manera, s'ha ampliat la superfície de la fira, que ocuparà també l'espai del pati de la Casa Gran.

D'altra banda, el mateix diumenge s'ha programat una jornada de portes obertes a l'Espai Barroc, a l'Espai Natura i al Pati de la Casa Gran, recentment remodelat i que estarà engalanat amb motiu de la fira.

El diumenge també es faran visites guiades a l'exposició 'Jocs i joguines de l'antiguitat i del nostre record'

En la Fira, les persones visitants podran fer la degustació d'una sèrie de tapes elaborades amb mel pels restaurants El Miracle, Sant Ponç, Villaró del Bosc i Forn de Su, amb la col·laboració de la Formatgeria del Miracle, el Celler del Miracle i la cerveseria Torrent Beer, que aportarà cervesa amb mel.

A més, l'organització oferirà tastets gastronòmics i menges ucraïneses (com el borsch i les creps de mel), elaborades per la família d'aquell país acollida a Riner.

La jornada dominical inclourà el lliurament del guardó L'Abella Rinerenca, acte que tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Riner. Aquest guardó és un reconeixement a les persones o institucions que hagin tingut una implicació rellevant amb la fira o amb el món apícola

Quan a les activitats infantils, destaca el concurs-taller de dibuix infantil sobre el món apícola i de coneixença del territori, així com els tallers de construcció d'un hotel d'insectes, de maquillatge infantil i d'ubicació dels pobles del Baix Solsonès.

El Santuari del Miracle de Riner acollirà el retorn de la Fira de la Mel
comentaris