30.09.2022 |
Territoris.cat

Ruralapps, un premi a l’aplicació de la tecnologia mòbil en el sector agroalimentari i rural

tecnologia app mòbil camp smartphone bio
El guardó vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el sector agroalimentari i rural (Kaboompics, Pexels).
Ruralapps, un premi a l’aplicació de la tecnologia mòbil en el sector agroalimentari i rural

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha convocat la VI edició del Premi Ruralapps 2019, un guardó que vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural. Amb aquest premi, es distingiran les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agrari, alimentari o rural, i es reconeixeran els empresaris innovadors que hagin desenvolupat aplicacions mòbils que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals del sector agroalimentari i rural.

El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 17 de juny

El premi estableix dues modalitats, dotades amb 3.000 euros cadascuna: Ruralapps-Ciutadania, per a l'app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania, i Ruralapps-Professional, per a l'app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores als professionals dels sectors agrari, alimentari, i rural.

Les nominacions concedides es faran públiques en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya  i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts.

Les anteriors guanyadores

Les candidatures guanyadores en la passada edició van ser Myhealthwatcher, una app que interpreta les etiquetes dels productes d'alimentació envasats en funció del perfil personal de salut de l'usuari, i Waatic, un sistema per a l'aplicació intel·ligent de productes fitosanitaris i traçabilitat en cultius especials. Les finalistes van ser l’app Bas de Màgia, de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, una aplicació que permet el coneixement d’un entorn rural, com és la Vall d’en Bas, d’una manera integral i des de múltiples vessants, i VP-SUIS, una aplicació pensada per a donar suport a la gestió de les explotacions porcines.

Ruralapps, un premi a l’aplicació de la tecnologia mòbil en el sector agroalimentari i rural
comentaris