La Ruta del Vi de Lleida celebra el Dia Mundial de l'Enoturisme amb creatives propostes

S'organitzaran activitats gastronòmiques i visites als cellers, durant el cap de setmana
231106Lagravera
photo_camera La Ruta del Vi de Lleida se suma a la celebració del Dia Mundial de l'Enoturisme 2023. Imatge del Celler LaGravera

La Ruta del Vi de Lleida ret homenatge aquest cap de setmana al turisme del vi sumant-se a la celebració del Dia Mundial de l'Enoturisme establert el segon diumenge de novembre. Així doncs, alguns cellers de la DO Costers del Segre com Lagravera, Mas Blanch i Jové i Raimat i restaurants com el Celler del Roser han programat activitats per donar rellevància a aquesta efemèride.

El primer celler a festejar el turisme vinícola serà Lagravera avançant la celebració al dissabte 11. El celler d'Alfarràs ofereix l'activitat "Un viatge per la història vinícola de la Serra Llarga"; una visita dels Trullets d'Algerri guiada per l'historiador Jesús Brufal que finalitzarà al celler LaGravera per conèixer les seves instal·lacions i que clourà amb el tast de dos vins. L'activitat s'iniciarà a les 11 del matí i el preu és de 10 euros.

Pel que fa al diumenge 12, hi ha dos cellers de la DO Costers del Segre que han preparat la celebració del Dia Mundial de l'Enoturisme. D'una banda, el celler Mas Blanch i Jové farà una activitat gratuïta a partir de les 10h que consistirà en un esmorzar amb torrades i sardines a la brasa amb tast de vi i oli nou. El celler de la Pobla de Cérvoles allargarà l'activitat fins a les 12.30 hores o fins a acabar existències. D'altra banda, el Celler Raimat ha preparat tres visites guiades durant el matí, en tres torns: 10, 11 i 12 hores. En cada torn, els assistents (amb un màxim de 30 per cada visita) podran endinsar-se en un viatge que els conduirà de les vinyes fins als seus vins. Els participants seran rebuts amb una copa-porta copes i una degustació de vi blanc. Tot seguit seran conduïts a la vinya per degustar un vi negre acompanyat d'una tapa del restaurant Malena a Raimat Natura. Els visitants que ho desitgin podran finalitzar la visita al Restaurant del Mirador a un preu especial per aquest dia de 30 euros (IVA inclòs).

Finalment, el restaurant Celler del Roser se sumarà també a la celebració d'aquest 12 de novembre convidant els seus clients a una ampolla de vi igual que la que han demanat durant l'àpat.

La creació del Dia Mundial de l'Enoturisme va sorgir el 2009, gràcies a la iniciativa europea de l'European Network of Wine Cities, amb la finalitat de potenciar el turisme del vi, així com promocionar i destacar la importància de les regions vitivinícoles des del punt de vista econòmic i cultural. La Ruta del Vi de Lleida pretén que aquesta acció permeti descobrir la cultura, el paisatge i la tradició d'aquest territori vinícola a les persones que participin en alguna de les activitats i així esdevinguin ambaixadors del nostre patrimoni vinícola.

Activitats de la Ruta del Vi de Lleida "Dia Mundial de l'Enoturisme 2023. Dissabte, 11 de novembre
 

Celler LAGRAVERA

- Activitat: "Un viatge per la historia vinícola de la Serra Llarga". Visita guiada dels Trullets d'Algerri a càrrec de l'historiador Jesus Brufal i visita al celler amb 2 tasts de vins.
- Hora: 11 hores.
- Preu: 10 euros.

- Descompte del 10% en compra de vi.
- Inscripcions: [email protected] o 690783678 *Desplaçaments entre llocs no inclosos, van a càrrec de cada persona

Diumenge, 12 de novembre 

Celler MAS BLANCH I JOVÉ

- Activitat: "Torrades i sardines a la brasa amb tast de vi i oli nou". - Hora: 10 a 12.30 hores (o fins a acabar existències).
- Preu: Gratuït.

Celler RAIMAT

- Activitat: "Visita Raimat en tota la seva esplendor, un viatge de les vinyes fins als seus vins"
- Hora: 3 torns (10h, 11, i 12h). Màxim 30 persones per torn.
- Descripció: Visita Guiada a Celler Raimat amb copa/porta copes, degustació d'un vi blanc,

Acompanyament a la vinya per degustar un vi negre amb una tapa a Raimat Natura by Malena. Preu especial per aquest dia 30 euros per persona, IVA inclòs. Per reserves cliqueu aquí  (Tots els visitants que ho desitgin poden reservar per dinar a continuació al Restaurant del Mirador tel. 629 81 86 04).

Restaurant El Celler del Roser

El restaurant convida els clients a una ampolla de vi igual a la que han demanat durant l'àpat.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement