22.04.2021 |

Govern i partits arriben a un consens "majoritari" per ajornar les eleccions fins al 30 de maig

Celebrar els comicis a finals de maig ha estat la proposta que ha portat el Govern a la reunió malgrat que algunes formacions plantejaven altres dates
La taula de partits al Parlament sobre les eleccions del 14-F @Govern
Pla general de la taula de partits al Parlament sobre les eleccions del 14-F @Govern
Govern i partits arriben a un consens "majoritari" per ajornar les eleccions fins al 30 de maig

Els partits polítics i el Govern han arribat a un consens majoritari per ajornar les eleccions al Parlament fins al proper 30 de maig. Així ho han explicat diverses fonts parlamentàries una vegada ha acabat la taula de partits que s'ha celebrat a la cambra catalana.

Celebrar els comicis a finals de maig ha estat la proposta que ha portat el Govern a la reunió malgrat que algunes formacions plantejaven altres dates. El PSC apostava per ajornar-les només un mes i celebrar-les el 14 o el 21 de març. Els socialistes mantenen que s'han de fer abans de la data que ha proposat el Govern. El Consell Executiu es reunirà aquesta tarda per formalitzar el decret d'ajornament i confirmar la nova data electoral.

Pla general de la reunió extraordinària del Consell Executiu que ha de formalitzar el decret d'ajornament de les eleccions. 15 de gener del 2021. (Horitzontal)El Govern ha signat aquest divendres a la tarda el decret d'ajornament de les eleccions, en què deixa sense efecte la convocatòria del 14-F. Ho ha fet en una reunió del consell executiu extraordinari que s'ha celebrat després de la taula de partits on el Govern ha plantejat endarrerir els comicis fins al 30 de maig. Així, en una declaració institucional, el vicepresident del Govern en funcions i la consellera de Presidència, Pere Aragonès i Meritxell Budó, han anunciat que els comicis se celebraran el 30 de maig -es convocaran més endavant- i han justificat la decisió perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot. L'executiu haurà de fer altres modificacions, com ara una modificació del cens electoral.

Aragonès ha agraït la predisposició dels grups per col·laborar amb l'executiu i els ha instat a no contribuir a confondre més la ciutadania per pur càlcul electoral. Siguem repsonsables i estiguem a l'altura de les dificultats del moment, ha afegit.

Govern i partits arriben a un consens "majoritari" per ajornar les eleccions fins al 30 de maig
comentaris