El sector de l'hostaleria català diu prou

La Federació d'Hosteleria de Lleida, La Federació d'Hosteleria de les Comarques de Girona, Federació Intercomarcal d'Hosteleria, Restauració i Turisme (FIHRT), i l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la Província de Tarragona (AEHT), en representació del sector dels empresaris d’hostaleria d’aquests tres territoris, manifestem el nostre enuig amb la gestió de la pandèmia per part del Govern de la Generalitat
Marxa dels empresaris hoteleria i autónoms @HostaleriaLleida
photo_camera Marxa dels empresaris hoteleria i autónoms @HostaleriaLleida

La Federació d'Hosteleria de Lleida, La Federació d'Hosteleria de les Comarques de Girona, Federació Intercomarcal d'Hosteleria, Restauració i Turisme (FIHRT), i l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la Província de Tarragona (AEHT), en representació del sector dels empresaris d’hostaleria d’aquests tres territoris, manifestem el nostre enuig amb la gestió de la pandèmia per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. L’administració que està actuant d’una forma erràtica sense cap estratègia, deixant de banda els interessos econòmics de Catalunya, posant en una greu situació econòmica als hostalers i hostaleres d’aquest país, que a poc a poc van veient com les seves empreses s’enfonsen.  
Les quatre entitats exigim: 

  • Si volem resultats diferents, fem coses diferents.  Hem fet diverses propostes durant la pandèmia, que no s’han emprés. No fem el mateix. Ara manca fer cribratges massius, i seguiment de les proves, paral·lelament a la vacunació massiva. Això permetria el manteniment de les nostres activitats amb més seguretat per a tots durant els propers mesos. Per què no ho fem?.
  • El Govern de la Generalitat de Catalunya impulsi una acció perquè les administracions locals d’una vegada per totes condonin, bonifiquin o exemptin els impostos municipals, com ara l’IBI, les taxes d’escombraries, l’IAE, etc. Portem més d’un any sense pràcticament activitat i des de totes les entitats demanant a les administracions locals que facin aquest esforç perquè els empresaris no poden assumir les despeses municipals, però sembla ser que no ens volen escoltar.
  • Si la Generalitat de Catalunya vol actuar com els països europeus veïns i no com alguna de les Comunitats Autònomes de l’Estat Espanyol, que permeten la continuïtat de l’activitat hostaleria, que paguin les ajudes que deuen i en donin més per la no activitat igual que aquests països, i sinó que deixin obrir com per exemple en d’altres comunitats, amb dades epidemiològiques semblants a Catalunya.
  • Necessitem un calendari i una estratègia d’obertura de l’hostaleria. Els nostres empresaris s’han de preparar i començar a veure la llum al final del túnel. No podem seguir amb aquesta incertesa. Durant els darrers mesos hem vist com restaurants emblemàtics de Catalunya han tancat les seves portes. El Govern de la Generalitat ha de començar a dissenyar una estratègia sense passes enrere, aquesta situació no es pot aguantar més.
  • L’obertura i el tancament continu de l’activitat de l’hostaleria afecta greument a l’ocupació, perquè obliga als empresaris a mantenir els seus treballadors en ERTO i així a perillar l’economia de moltes famílies. L’hostaleria no només sustenta als treballadors i els empresaris, sinó a moltíssimes famílies d’aquest país que viuen d’aquesta activitat econòmica.
  • Ens cal un Govern sòlid que pensi amb els interessos dels seus ciutadans i que es plantegi perquè vol assolir l’escó al Parlament de Catalunya. Ara no és moment de pensar amb l’interès propi sinó al d’un país que està patint una crisi econòmica i social molt important, que a la llarga portarà efectes psicosocials greus. Per això exigim que els governants mirin més enllà del seu melic i pensin en conjunt. Constitueixin el govern i governin, la situació ho requereix, i sembla que no siguin conscients de la necessitat.

La situació és desesperant i veiem com la Generalitat no escolta el sector privat, i ens ha menystingut des de que va prendre les regnes de les decisions, sense comptar amb nosaltres com uns aliats amb qui parlar sinó com als responsables i culpables. Hem estat els ases dels cops.  

Comentaris