El sector turístic de Lleida preveu repetir les xifres rècord del 2022

S'espera un agost amb plena ocupació i la demanda més alta serà pel pont de la Mare de Déu d'agost, entre els dies 12 i 15
Turistes caminant per davant de l'oficina d'informació d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà - Foto: Albert Lijarcio / Marta Lluvich / Anna Berga (ACN)
photo_camera Turistes caminant per davant de l'oficina d'informació d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà - Foto: Albert Lijarcio / Marta Lluvich / Anna Berga (ACN)

El sector turístic de Ponent i el Pirineu i Aran afronta amb optimisme el mes d'agost, que com és habitual, és el mes d'estiu que registra una demanda turística més alta. La mitjana d'ocupació es situarà entre el 80 i el 95%, segons la modalitat d'allotjament i la zona turística, i s'espera que alguns establiments pengin el cartell de complet pel pont de la Mare de Déu d'Agost, entre els dies 12 i 15. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida confia repetir i consolidar els registres d'estiu del 2022, que van ser els millors de la història amb 581.000 turistes i 1.56 milions de pernoctacions. D'altra banda, el sector nota com cada vegada més el client deixa les reserves per a darrera hora.

L'ocupació turística al mes de juliol s'ha situat entre el 60 i el 65%, mentre que a l'agost la previsió és que creixi fins al 80 i 95%. El vicepresident del Patronat, Juan Antonio Serrano, ha afirmat que s'estan complint les previsions per revalidar les xifres rècord de l'any passat i parla d'una "temporada bona". En el mateix sentit s'ha expressat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, que preveu una ocupació a l'agost "molt positiva", sobretot a mitjans de mes. Pel que fa al setembre, el sector espera una ocupació d'entre el 45 i 55%, amb un comportament especialment bo fins a la Diada.

Turisme familiar i de proximitat

L'àmplia oferta turística de les comarques de muntanya com pot ser senderisme, esports d'aigua com el ràfting, excursions a cavall o en bicicleta de muntanya fa que el turisme que arriba a l'agost sigui majoritàriament familiar i de proximitat, ha dit Castellarnau. De proximitat també arriben molts francesos, però el president dels hotelers considera que convindria atraure més el client estranger de la resta d'Europa, com ara l'alemany o el neerlandès.

Per la seva banda, alguns allotjaments comencen a notar un augment d'aquest turista de fora. El director del Cerdanya EcoResort, David Isern, ha explicat que enguany estan registrant una davallada del turista nacional i una recuperació del visitant internacional, fet que ha permès igualar el volum d'ocupació al juliol respecte a anys anterior. De cara a l'agost, però, veuen que hi ha una part de les reserves que es formalitzen a darrera hora, per exemple en els dies en què hi ha una onada de calor, i per a estades més curtes. Així, també han baixat les despeses en l'àmbit de les activitats i de restauració.

L'oferta d'allotjament turístic per aquest 2023 a les comarques de Lleida se situa en 80.027 places.

Isern creu que el canvi de tendència, respecte als darrers tres anys de pandèmia i confinaments, té a veure amb les ganes de viatjar a l'estranger i la situació econòmica actual, afectada per un increment de preus. Així, en el cas de les activitats que ofereix als clients de l'Hotel Muntanya i del Càmping La Cerdanya, noten que les que tenen més interès són aquelles de caire vivencial, que són més difícils de fer sense contractar un servei.

L'oferta d'allotjament turístic per a aquest any 2023 a les comarques de Lleida entre hotels, càmpings, turisme rural, apartaments turístics, refugis, instal·lacions juvenils i albergs se situa en 80.027 places.

Comentaris