18.08.2022 |
Territoris.cat

El Servei d'Atenció Domiciliària d'Aspid atén 66 persones durant el primer semestre

Servei d'Atenció Domiciliària d'Aspid
Servei d'Atenció Domiciliària d'Aspid
El Servei d'Atenció Domiciliària d'Aspid atén 66 persones durant el primer semestre

El Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) ha atès durant el primer semestre de l'any un total de 66 persones, xifra que representa un increment del 15,8% en relació amb les persones ateses durant tot el 2018 i del 120%, si es compara amb l'any 2017.

El SAD ofereix un servei personalitzat segons les necessitats de cada persona a qui atén, així com segons les seves preferències i prioritats. L'acompanyament en el domicili inclou tasques de cura personal i manteniment de la llar. Es tracta de tasques de suport per desenvolupar activitats bàsiques de la vida diària com són les d'higiene personal, desplaçaments, preparació de la medicació, preparació d'àpats, realització d'activitats a la comunitat (anar a comprar o acompanyament en les visites mèdiques), arranjament, neteja i manteniment de la llar, entre altres.

El perfil d'usuari del SAD és el d'una dona de més de 80 anys i amb necessitats de suport de dependència de Nivell I (nivell de dependència moderada), i amb una mitjana de cinc hores setmanals d'atenció
 

Servei d'Atenció Domiciliària d'Aspid.El servei treballa amb la metodologia d'Atenció Centrada en la Persona, la qual implica reconèixer la singularitat de la persona i potenciant les seves capacitats enfront d'allò que la fa dependent, donant suport i afavorint d'aquesta manera a la seva autonomia. Cada usuari del servei compta amb la figura professional del gestor de casos, un treballador social que fa un assessorament personalitzat i continuat a la persona usuària del servei com amb la família.

D'altra banda, el SAD disposa d'una terapeuta ocupacional que fa valoracions sobre necessitat d'ajudes tècniques per a les persones que tenen nivells de dependència elevats.

El Servei d'Atenció Domiciliària d'Aspid atén 66 persones durant el primer semestre
comentaris