27.11.2021 |
Territoris.cat

La Setmana Bio proposa 250 activitats arreu de Catalunya del 19 al 27 d'octubre

L’objectiu de la Setmana Bio és donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques als consumidors catalans, amb jornades de portes obertes organitzades pels productors ecològics que constitueixen una oportunitat única per conèixer-los en l’entorn propi
Verdures ecologiques
Verdures ecologiques
La Setmana Bio proposa 250 activitats arreu de Catalunya del 19 al 27 d'octubre

El Departament d'Agricultura i l'Associació Vida Sana, dedicada a promoure l'agricultura biològica i l'alimentació sana, impulsen una nova edició de la Setmana Bio per l'alimentació ecològica, un projecte que desplegarà dues-centes cinquanta activitats arreu de Catalunya, entre el 19 i 27 d'octubre.

La Setmana Bio, presenta un programa d'activitats amb xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials en restaurants i altres propostes adreçades a fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològics i quines són les seves particularitats i beneficis

Un cop més, la festa dels productes ecològics ajuntarà esforços amb la Setmana Bio a l'escola, que aquest any s'ha celebrat per tercera vegada, i inclourà també el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, per ajuntar forces i augmentar-ne la repercussió.
Exposició de productes Bio

Un aparador de la producció eco que es fa a casa nostra

La Setmana Bio es va crear l'any 2012 per dotar el sector ecològic d'una eina de promoció i amb l'objectiu de poder informar sobre les bondats i les virtuts d'aquest sistema de producció i promoure el consum dels productes ecològics; en la creació inicial, va participar-hi el sector mateix, reunit en una taula d'entitats promotores, amb la qual es va acordar quin en seria el millor format i moment de celebració. El Departament d'Agricultura s'encarrega de la gestió i l'organització de l'esdeveniment, que a partir d'enguany compta també amb la participació de l'Associació Vida Sana, que s'incorpora a l'organització. Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors.
Cartell Setmana Bio 2019
Així, el programa de la Setmana Bio es nodreix d'activitats proposades i realitzades pels actors interessats mateixos, fonamentalment operadors ecològics, però també d'altres promotors, com ara entitats i organitzacions, administracions locals, biblioteques, restaurants, etc.

A més, els centres educatius també han proposat activitats perquè s'incloguin a la Setmana Bio a l'escola. Durant aquesta setmana, també es lliurarà el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, adreçat a reconèixer i incentivar projectes i línies de treball de centres eductius relacionades amb l'agricultura i l'alimentació ecològiques

La consellera Teresa Jordà en l'acte de presentació de la Setmana BioSegons la consellera d'Agriculrura, Teresa Jordà La Setmana Bio a l'escola és  una oportunitat per millorar el coneixement respecte a l'alimentació ecològica. En aquest context d'emergència climàtica, de presa de consciència global sobre la petjada ecològica, sobre quin planeta deixarem a les generacions futures, tenim una oportunitat única per explicar els beneficis que comporta el consum de productes ecològics i de proximitat: beneficis per a la pagesia, pel medi ambient i per al conjunt de la societat.

Tastos, xerrades, promocions comercials i altres actuacions completen un programa en què es poden trobar formes variades de coneixement del producte ecològic i dels seus artífexs, i també gaudir-ne.

Trobareu informació de totes les activitats que es duran a terme al web de la Setmana Bio en aquest enllaç

La Setmana Bio compta a més amb la implicació dels departaments d'Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat, i també de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC).
 

La Setmana Bio proposa 250 activitats arreu de Catalunya del 19 al 27 d'octubre
comentaris