La Setmana de la Ciència de la UdL reunirà 1.200 alumnes de 18 centres educatius

La Setmana de la Ciència de la UdL programa 12 tallers a Lleida, Mollerussa, Guissona, Alpicat i Bellpuig
Setmana de la Ciència de la UdL en els tallers a Mollerussa
photo_camera Setmana de la Ciència de la UdL en els tallers a Mollerussa

Aquest dilluns han arrencat les primeres sessions d'una bona part dels tallers que la Universitat de Lleida ha proposat en l'edició d'enguany de la Setmana de Ciència de la UdL, una iniciativa pedagògica que reunirà al voltant de 1.200 alumnes de 18 centres educatius de les comarques de Ponent. Es tracta de la vint-i-quatrena edició de l'activitat, que encara que està programada fins al 17 de novembre, es prolongarà fins al 12 de desembre.

El gruix de les activitats, però, es concentra als mateixos centres educatius, tant a la capital del Segrià com a Alpicat, Mollerussa, Guissona i Bellpuig

Setmana de la Ciència de la UdL 2018Aquest dilluns s'han iniciat sessions en les activitats de L'eficiència energètica com a eina imprescindible per lluitar contra el canvi climàtic, El veganisme en l'època del creixement o Fabricació de blocs de terra comprimida. El programa també inclou un concurs literari adreçat a alumnat de Primària i Secundària.

El Sisè Concurs de relats curts: Me'n contes un de ciència?, podrà rebre originals en català, castellà i aranès fins al pròxim 9 de desembre

La convocatòria inclou dos tallers per a professorat i dotze per a estudiants -alguns dels quals es desdoblen en fins a dotze sessions- sobre temes com ara els transgènics, la construcció sostenible o les implicacions ètiques de la gestió dels aliments al segle XXI. Són tallers adreçats majoritàriament a alumnat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, tot i que també n'hi ha un pensat per a alumnat de les escoles bressol: Activem els sentits a l'aula multisensorial Snoezelen, a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL.

Setmana de la Ciència de la UdL 2018Els temes centrals de la Setmana de la Ciència 2019, en l'àmbit de Catalunya, són els elements químics, amb motiu de l'Any Internacional de la Taula Periòdica; l'ecòleg Ramon Margalef, del qual enguany es commemora el centenari del seu naixement; l'enginyer i inventor Narcís Monturiol, amb motiu del bicentenari del seu naixement; Margaret Hamilton, líder del programari de navegació on-board per al Programa Espacial Apollo, amb motiu del 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna; i Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.

Comentaris