26.09.2022 |
Territoris.cat

El Seu Vella Music Festival arrenca una edició plena de contrastos irresistibles

El Seu Vella Music Festival arrenca una edició plena de contrastos irresistibles

L'estiu és temps de festivals. I a Lleida, n’hi ha un que, des de fa tres edicions, se celebra en un marc incomparable: El Seu Vella Music Festival. Aquest hereu del festival Concòrdia, que es feia a la tardor i que ara s’ha transformat en aquesta versió estiuenca -i exitosa!- que té lloc als voltants del monument, a l’aire lliure, acull cada juliol alguns dels artistes més destacats del panorama musical del país. Al sortir de la canonja, l’espai exterior els permetia apostar per estils musicals variadíssims i tan frescos com els que trobareu al llarg d’aquesta edició, que tindrà lloc del 5 al 26 de juliol. En definitiva, grups i noms de gran qualitat, prestigi i amb molta força.

Amb tres edicions de molt bona acollida, el festival s'organitza amb el suport de San Miguel, Vermuts Miró i l'Associació Amics de la Seu Vella

KOERS i ANNA ROIG I ÀLEX CASSANYES BIG BAND PROJEC, dues propostes molt diferents, obriran les portes de la nova edició a base d’estils, música i sorpreses aptes per a inquiets i somiadors. Tal com farà el festival al llarg de tota l’edició, que ve carregada de contrastos deliciosos. I vosaltres, de quin tipus sou?

KOERS -Unbroken-

Així, aquest mateix divendres es donarà el tret de sortida al Seu Vella Music Festival 2019 amb els lleidatans imparables KOERS, amb un primer disc sota el braç publicat el 2018, Unbroken, que els ha disparat al cap del panorama com un dels grups de reagge amb més projecció del moment. És probable que us sonin per ser la cançó de l’estiu de TV3 de l’any passat, i potser pel fet que la seva proposta musical ja ha arribat, pràcticament, a tot Catalunya.

Ritme. És el significat en afrikaans del mot 'Koers' i és el que durà a montonades als peus de la Seu Vella un combo amb una desena de músics de qualitat que faran vibrar el públic amb la seva energia i lletres plenes de missatges vitalistes. Eo eooooo. Oooh. Que la vida és l'aigua i el sol jugant a fer-se grans...

 Quan? Divendres 5 de juliol a les 21.30

Quant? 12€ anticipada, 15€ a taquilla.

 

ANNA ROIG i ÀLEX CASSANYES BIG BAND PROJECT -La Tendresse -Hommage aux belles chansons-

Més tendresa sisplau! Que fa falta. I si és en francès ja... Agafeu-vos.

Dissabte, una big band molt i molt especial integrada per catorze músics, un director i arranjador i una intèrpret duran a aquest escenari únic una proposta singular per gaudir d’una selecció de cançons franceses que ha fet amb molt tacte i gust l’Anna Roig, i que Àlex Cassanyes ha arranjat amb molta cura. Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gains-bourg, Barbara són alguns dels artistes que perfilarà la música de la big band ANNA ROIG I ÀLEX CASSANYES BIG BAND PROJECT amb La Tendresse - Hommage aux belles chansons-.

L’Anna portava temps buscant i perseguint noms i cançons, autèntiques joies que ella ha polit d’una manera personal que, aquest dissabte, vosaltres podreu admirar i gaudir. Arranjaments amb l’equilibri just entre potència i dolçor, amb una escriptura exquisida i una interpretació delicada. La tendresa en estat pur. Però, a més a més, al recer de la Seu Vella. Ah, i en francès! Super! Magnifique!

Quan? Dissabte 6 de juliol a les 21.30.

Quant? 12€ anticipada, 15€ a taquilla.

 

MAMBO JAMBO ARKESTRA -10 anys-

Dani Nel·lo, Ivan Kovacevic, Dani Baraldés i Anton Jarl són imparables. Junts, són una bomba. Ara, imagineu que s’hi afegeixen cinc saxos, una secció de sis metalls i una guitarra addicional. El resultat? Tot un arsenal sònic com aquest només pot desencadenar una hecatombe Jambofònica! Si creieu que esteu preparats, podreu veure’ls en directe en el que serà la seva festa dels 10 anys.

Per celebrar aquest desè aniversari, los Mambo Jambo es miren al mirall, revisen els diaris de bitàcola i decideixen explorar el seu propi material. Sota aquesta nova mirada han escollit un repertori molt pensat per reinterpretar-lo, de forma inaudita, amb el reforç de dotze músics. I ho faran amb una premissa: no perdre ni una mica de la seva l’energia concentrada a la qual ens tenen acostumats. Però això ja els ve 'de sèrie', tal com els arranjaments que potenciaran les seves composicions per oferir un show d’impacte.

Quan? Divendres 12 de juliol a les 21.30 h.

Quant? 12€ anticipada, 15€ a taquilla.

JUDIT NEDDERMANN -Nua-

Idealisme i denúncia són compatibles. Com ho són la incertesa i l’esperança. En el treball de JUDIT NEDDERMAN, però, és clar cap on s’inclina la balança: Nedderman és llum, un cant al poble que, a través de Nua, un tercer disc i gira que la consoliden indubtablement com una de les referències imprescindibles de la cançó actual, l’artista ens porta de l’emoció més íntima a la reflexió més àmplia del món on vivim, que condemna la impunitat policial, que es pregunta on són les víctimes sempre innocents. En definitiva; naturalitat, sinceritat, compromís i, sobretot, esperança. La lluita més dolça. I vosaltres en podeu formar part.

Quan? Diumenge 21 de juliol a les 21.30 h.

Quant? 12€ anticipada, 15€ a taquilla.


 

COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA -Flamarada-

Com el fènix, la Dharma és un mite que mai no s’apaga. Ara, reviu per tornar als escenaris amb Flamarada, després d’uns anys d’aturada i tot fent camí cap a la cinquena dècada des de la seva formació.

Des de 1974, any en el que van iniciar la seva singladura, han publicat 25 discs i han rodat per tot el país i arreu del món -Estats Units, Sud-àfrica, Croàcia, Portugal, Suècia, Mèxic, Grècia, Eslovènia, Polònia, Hongria, Holanda, Mali o Brasil-. Per tot plegat, assistir als directes de la Companyia Elèctrica Dharma, potser la banda en actiu més emblemàtica i estimada del nostre país, suposa sempre exposar-se a una descàrrega directa d’energia, optimisme i capacitat de comunicació. La seva proposta fa coincidir de forma molt especial els sons i harmonies de l’actualitat amb d’altres de clares referències tradicionals, fonamentant un treball fet amb rigor i respecte. Una banda mítica per tancar una edició mítica del Seu Vella Music Festival.

Quan? Divendres 26 de juliol a les 21.30 h.

Quant? 18€ anticipada, 20€ a taquilla.

El Seu Vella Music Festival arrenca una edició plena de contrastos irresistibles
comentaris