Sigfito premia a la Cooperativa de Linyola per liderar la recollida d'envasos fitosanitaris

Les dades aportades per SIGFITO indiquen que s'ha assolit en l'àmbit nacional, un 65% de recollida d'envasos fitosanitaris i d'altres residus d'envasos, amb 3.800 Tones, de les quals 293 tones corresponen a Catalunya i 187 Tones a la demarcació de Lleida.

Lliurament Premi Sigfito (6)
photo_camera L'entrega del premi a càrrec de Victorino Martínez, Director de desenvolupament i comunicaciód de SIGFOTO

L'any 2002 cada país sobirà de la Unió Europea va haver d'adaptar la normativa europea a la seva pròpia legislació respecte a la recollida d'envasos agraris, corresponents a productes fitosanitaris i altres residus d'envasos que es generen en l'activitat professional agrícola, i es va fer responsable al mateix agricultor, per la qual cosa es va crear el SIG per a l'agricultura, per tal de contribuir al respecte al medi ambient, la responsabilitat compartida, la sostenibilitat, el foment de la recuperació i el servei al consumidor final.

SIGFITO va instaurar els premis als punts agrícoles, i van decidir premiar els punts de recollida des de l'any 2011. Un concurs nacional i que es premia a cada província. El premi de l'any agrícola que va des de l'1 de juliol de 2013 al 31 de juliol de 2014 ha estat concedit a la Cooperativa de Linyola per liderar el rànquing de recollida SIG. El director de Desenvolupament i comunicació de SIGFITO, Victorino Martínez va fer entrega el passat dijous 30 d'octubre, el diploma acreditatiu i un xec per valor de 1.500 € als representants de l'entitat Linyolenca.

Les dades aportades per SIGFITO indiquen que s'ha assolit a escala nacional una recollida del 65% amb 3.800 Tones, de les quals 293 tones, corresponen a Catalunya i 187 Tones a la demarcació de Lleida. Victorino Martínez va manifestar que aquestes dades són molt satisfactòries i que es deuen a la mentalització de l'agricultor  

La Cooperativa de Linyola creada l'any 1916 i que compta amb 700 socis, ha fomentat una conscienciació de responsabilitat compartida en la recollida de residus, amb diverses xerrades dirigides als agricultors. Actualment a Lleida hi ha 163 punts de recollida, dels quals, 64 són de cooperatives.

comentaris