El sindicat UGT fa balanç del 2019 amb la inquietud de la pèrdua de llocs de treball

Pla general del secretari general de la UGT de les Terres de Lleida, José Luís Aguilá, al costat del seu secretari de política social i ocupació, Ramon Moreno, amb la premsa de Lleida, el 13 de desembre de 2019. (Horitzontal)
photo_camera El secretari general de la UGT, José Luís Aguilá, amb Ramon Moreno, i el mitjans lleidatans

El sindicat UGT de les Terres de Lleida ha criticat la pèrdua de llocs de treball a la demarcació durant l'any 2019, en especial, l'entitat fa referència al tancament de l'empresa Sada Catalunya que ha afectat un total de 240 treballadors.

El secretari general d'UGT de les Terres de Lleida, José Luís Aguilá ha explicat que en el tancament de la planta de Sada a Lleida, es va intentar buscar la millor solució possible, sempre salvaguardant la idea principal de conservar els llocs de treball

Vaga dels treballadors de Sada Catalunya a la Paeria de Lleida

S'han trobat les millors condicions pels treballadors, s'indemnitzaran els treballadors i un percentatge es podran recol·locar en altres centres de l'empresa

Un altre dels temes destacats d'aquest 2019 ha estat la vaga que el passat mes de novembre van convocar la quinzena de treballadors del servei de recollida d'escombraries de la comarca de la Noguera per reclamar els mateixos salaris dels treballadors de la recollida del Segrià. En aquest sentit, Aguilá ha afirmat que el cavall de batalla i un dels motius principals pel qual es va fer la vaga és aconseguir blindar els salaris perquè estiguin al mateix nivell que correspon a una administració.

Vaga indefinida dels treb alladors del servei de recollida d'escombreries de la NogueraAguilá també ha fet referència a l'acomiadament, per part de l'empresa Atento, de la presidenta del comitè d'empresa d'aquest centre a Lleida i membre de la UGT per acumulació de baixes justificades, seguint una sentència del Tribunal Constitucional que així ho avala.

Aquesta sentència va en benefici de l'empresa i en detriment del treballador, aquesta sentència, juntament amb la reforma laboral, ha beneït l'acomiadament per malaltia de qualsevol treballador

Pel que fa al 2020, Aguilá ha demanat que es regularitzi amb temps la situació dels temporers i que els agents implicats no s'esperin que arribi la campanya de la fruita. Hem de fer tots la feina i ha afegit que no val anar passejant solucions d'última hora perquè estem parlant de persones.

La seu dels sindicats a Lleida

Pel que fa al futur de la seu, ha assegurat que de moment no tenen solució i s'ha mostrat cansat que les administracions, ha dit, es passin la pilota entre elles

Per la seva banda, el secretari de política social i ocupació de la UGT de les Terres de Lleida, Ramon Moreno, ha allargat la mà a col·laborar amb els diversos organismes públics per tirar endavant polítiques laborals i socials. Moreno ha indicat que la UGT és la primera força sindical de les terres de Lleida i, per aquest motiu, ha de ser un referent i s'ha de tenir en compte. El sindicat compta amb uns 5.000 afiliats, 2.000 dels quals són de Lleida ciutat.

Comentaris