Sónar Barcelona 2019 completa la seva programació amb més de 20 nous shows

El DJ i productor de Detroit Theo Parrish
photo_camera El DJ i productor de Detroit Theo Parrish

Aquest any la programació de SonarDôme presentat per Red Bull a Sónar de Dia està encapçalada per tres artistes de primer nivell.

El dijous, la cantant d'origen iranià Sevdaliza, en ascens permanent des de la seva primera visita a Sónar, presentarà les seves extraordinàries peces de pop i r&b avantguardista amb un show dirigit per ella mateixa, The Great Hope Design, amb un important component teatral i coreogràfic. L’espectacle va ser creat pel Red Bull Music Festival de Berlín el 2018.

El divendres, el gran Lorenzo Senni, figura clau de l'electrònica experimental, actuarà amb la seva renascuda banda Stargate, per a oficiar un nou show de synth music i trance èpic entre la producció digital i el so orgànic. Aquest nou material per l’espectacle es va crear a l’estudi itinerant de Red Bull a Matera, Itàlia.

Ja el dissabte, l'extraordinari DJ i productor de Detroit Theo Parrish oferirà un set especial de 3 hores per tancar la programació d'aquest any a SonarDôme, amb joies amagades i hits heterodoxos de funk, house, garage i techno de qualsevol època.


Imparable progrés

La cantant iraniana de r&b avantguardista SevdalizaA més d'ells, a SonarDôme actuaran artistes i projectes joves que ja han donat els seus primers i decisius passos al circuit internacional. 

És el cas de 700 Bliss (el duet de punk-rap format per Moor Mother i DJ Haram), l'alemanya Perel (nova figura de la factoria DFA de James Murphy, amb un so entre el house i la new wave), el duet mexicà d'electrònica experimental i desconstrucció clubbing LAO & Wasted Fates (membres del col·lectiu llatí N.A.A.F.I.), i els sud-africans DJ Lag (productor clau del so Gqom de Durban) i Petite Noir (afro-pop futurista).

Present i futur global

De nou l'escena nacional estarà molt ben representada amb cinc de les figures que estan ara mateix modelant el present de la música a Espanya: el popular i fantàstic MC andalús Dellafuente, figura fonamental de la nova música urbana; el beatmaker i realitzador visual Dano; i els tres participants nacionals de la Academy de Berlin: Ylia (tocant en directe en solitari per primera vegada), l'emergent productor de Barcelona Shelly i el gallec Nistra, alter ego electrònic del guitarrista de Novedades Carminha Anxo Ferreira.

Completen la programació deu artistes més que han passat per les aules i els estudis de la Red Bull Music Academy recentment, i que estan cridats a marcar el futur de la música a curt termini: Sneaks(post-punk i r&b des de Nova York), Anger (synth-pop i future beats des d'Àustria), FAKETHIAS (grime i contrastos sonors des de Noruega), J Colleran (pianos tractats i paisatgisme sonor des d'Irlanda), Katarzia (pop avantguardista des de la República Txeca), Yakamoto Kotzuga (IDM i hip hop instrumental des d'Itàlia), Anna Vs June (folktrónica i cant microtonal des de Grècia), Camille Mandoki (avant-pop vocal des de Mèxic), Milan W.(ambient i club music mutant des de Bèlgica) i vōx (veus tractades i versions de r&b des de Califòrnia).

Comentaris