El Festival Sónar incorpora al cartell a Joel Castanyé xef de 'La Boscana'

Presentació Sónar 2019 a l'Antiga Fàbrica Damm
photo_camera Presentació Sónar 2019 a l'Antiga Fàbrica Damm

Presència lleidatana en l'espai gastronòmic de Sónar

L’àrea gastronòmica de Sónar 2019 aposta per una oferta basada en productes de proximitat i en cuiners locals. Tres xefs allunyats de l’estrés i de les modes de la ciutat i reconeguts amb una estrella Michelin, crearan dos menús exclusius amb productes locals i estacionals ideats per ser degustats s l’Àrea VIP de Sónar de Dia. El dijous 18 de juliol, Quim Casellas del restaurant Casamar de Llafranc cuinarà el pop de roca del Cap de Creus pescat artesanalment amb nanses per Salvador Manera i la seva filla Helena. El divendres 19 de juliol, Oriol Rovira de Els Casals de Sagàs cuinarà el porc criat atenent pràctiques respectuoses i tradicionals per Jordi Rovira de la Rovira de Sagàs. I el dissabte 20 de juliol, Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís treballarà amb els saborosos enciams conreats per Ramon Bosch al seu hort de la Boscana de Bellvís.

Sónar, elevarà la temperatura musical i tecnològica de Barcelona, mai millor dit, ja que ha traslladat les dates del certamen al 18,19 i 20 de juliol, tots juts superat el quart de segle, i amb el llistó qualitatiu molt alt. Els escenaris de Sónar a Fira Montjuïc, i Fira Gran Via de L'Hospitalet acolliran 140 espectacles, i com no podia ser d'altra manera, 80 seran estrenes exclusives, una constatació més de la rellevància del festival, que els artistes utilitzen com aparador dels seus treballs.

Cartell Sónar 2019Un dels directors de Sónar, Ricard Robles ha destacat que els artistes catalans són els més nombrosos al cartell del festival amb fins a 22 músics i dj programats, entre els 89 concerts i 51 dj sets d'estrelles globals i artistes emergents programats. Robles afegeix que enguany pràcticament desapareix el plàstic i se substitueix per material reciclable, i que per segon any s'adscriu al protocol No callem contra les agressions i l'assetjament sexual.

El cartell de la vint-i-sisena edició
 

En la programació d'enguany s'observa un predomini de la música urbana contemporània, el hip-hop destacarà, entre els gèneres del festival, amb representants com L'MC novaiorquès A$AP Rocky, el rei del grime britànic Skepta, el porto-riqueny Bad Bunny, i Kaytranada o Vince Staples, destacats noms de la nova música negra que acosten el hip-hop a l'electrònica. I la cirereta del Festival 2019, que aportarà Matthew Herbert, en el concert de clausura en el Teatre Grec, on presentarà el projecte The Matthew Herbert Brexit Big Band.

La vint-i-sisena edició de Sónar també fa una aposta en el segment de la música de ball, pujant a l'escenari als britànics Disclosure; el nou disc de Paul Kalkbrenner; l'esperada sessió de Four Tet a les fosques o el concert d'Underworld, una icona de la música de ball que presentaran el seu nou projecte.

material-es-966-8207La constatació de la internacionalització del Festival, i la diversificació de gèneres es mostra amb la presència de la veneçolana Arca, l'artista d'origen sirià, K Á R Y Y N, la productora texana establerta a Berlín, Lotic, el palestí Muqata'a, la tunisiana Deena Abdelwahed, presentant el seu àlbum Khonnar, la cantant d'origen iranià Sevdaliza, presentant nou show, o la dj i activista cultural d'Uganda Hibotep.

El binomi Sónar i Sónar+D

L'estreta relació entre Sónar i Sónar+D incorpora una vitalitat que permet explorar nous paradigmes de la relació entre cervell i música; el diàleg entre llum i so; i la Intel·ligència Artificial, que per primera vegada en la història fa el salt als escenaris aplicant així idees explorades en anys anteriors a Sónar+D i que en aquesta edició cobren vida als escenaris com SonarHall i SonarComplex.

La realitat virtual i la intel·ligència artificial esperen a Sónar+DPrometedores experiències que portaran a Sónar+D el tecnòleg Daito Manabe al costat del neurocientífic Yukiyasu Kamitani, en un espectacle audiovisual pioner que experimenta amb la visualització en viu dels pensaments i les emocions de l'artista mentre interpreta la seva música; i el de l'estudi creatiu turc Ouchhh amb els barcelonins Za!.

Sónar i Sónar+D compten enguany amb un pressupost de 9,3 milions d'euros, del qual un 7% es finançarà amb aportacions públiques, provinents de l'Ajuntament de Barcelona (320.000 euros), la Generalitat a través de l'ICEC (165.000 euros) i l'ajuda -simbòlica segons els organitzadors- del Ministeri de Cultura (15.000 euros).

 

comentaris