01.10.2022 |
Territoris.cat

Sónar reuneix 126.000 persones, la xifra més alta de la seva història

Rosalia  la jove promesa del flamenc nacional va oferir una actuació sorprenent
Rosalia la jove promesa del flamenc nacional va oferir una actuació sorprenent
Sónar reuneix 126.000 persones, la xifra més alta de la seva història

Sónar va tancar dissabte la seva vint-i-cinquena edició constatant que es tracta de la convocatòria de referència a l'estat i al món. Un quart de segle en el qual s'han pogut veure 150 actuacions en 10 escenaris diferents, a Sónar Dia i Sónar Nit el que ha representat 230 activitats. El festival ha reunit 64.000 persones a Sónar de Dia i 62.000   a Sónar de Nit. La distribució de públic nacional i internacionalés el 54% i el 46% respectivament.

Públic entregat en el 25é aniversri de SónarA aquestes xifres caldrà sumar els més de 10.000 assistents que es preveuen per a les dues jornades de Maker Faire, l'esdeveniment de les tecnologies maker que ocuparà el Pavelló Italià de Fira Montjuïc i al CaixaForum dissabte 16 i el diumenge 17 de juny, i que s'emmarca dins de les activitats associades de Sónar i Sónar + d. L'accés és gratuït i està orientat a tot tipus de públics.

Entre totes les propostes Liberato va traslladar al públic al sud d'Itàlia mesclant estils com el Trap, Reggaeton, el House i fins i tot el Dubstep. Acompanyat d'un misticisme que envolta tant la seva música com la seva personalitat, el Napolità ha ofert en aquesta 25a edició del Sónar, un espectacle visual i sonor eclèctic amb el qual ha estat capaç de submergir al públic en un espai i dimensió paral·lels. 

Nathy Peluso al Sónar 2018Liberato, que encapçala el moviment “Underground” actual a Itàlia i és considerat una mena d’heroi entre els joves, ha estat un dels artistes més esperats de la jornada en aquest segon dia de festival.

Una de les actuacions més eclèctiques va ser la de Rosalia, la jove promesa del flamenc nacional va oferir una actuació impactant i ha presentat a Sónar alguns dels temes del seu últim treball com l'aclamat "Malamente", el qual està sent la sensació del moment. Només l'hi han fet falta 50 minuts per demostrar que l'artista està en el seu millor moment i que està preparada per situar-se entre els més grans del panorama musical actual.

Concert de Yung Lean  en el Sónar 2018Amb un pavelló ple de gom a gom i deixant gran quantitat d'assistents a l'entrada, ja que l'expectativa del seu show ha superat les capacitats de l'aforament, Rosalia ha demostrat les seves intencions, ha impactat als espectadors i fins i tot s'han pogut veure llàgrimes i pells de gallina. L'estil de la jove cantaora és l'actualització del flamenc i amb ballarines, bases que s'apropen al Trap i fins i tot motos, ha convertit l'escenari en una festa que ha marcat aquesta edició del festival.

Pel que fa a Sónar + D, el congrés de creativitat i tecnologia de Sónar, frega els 6.000 professionals inscrits procedents de 61 països,superant en un 10% la xifra de participants de l'any anterior. Les27 conferències programades han comptat amb gairebé 4.000 assistents. Els workshops, 21 en total, amb una ocupació del 100%, s'han reunit a 525 persones i les interaccions gestionades per l'app del congrés han superat les 160.000.

Sónar + D dóna veu a creadors, artistes, emprenedors,inversors, científics, dissenyadors de codi i altres múltiples agents de la innovació amb l'objecte de compartir i desxifrar els desafiaments dels grans temes de l'actualitat cultural, social i econòmica: la intel·ligència artificial, la realitat virtual oaugmentada, el blockchain, el nou Internet o el big data.

Sónar reuneix 126.000 persones, la xifra més alta de la seva història
comentaris