La Subdelegació del Govern distribuirà prop de 440 tones d'aliments a persones desfavorides

Arrenca aquesta setmana la tercera i última de les tres fases del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària, una actuació de la Subdelegació del Govern a Lleida que permetrà lliurar 438.836 quilos d'aliments al Banc d'Aliments i Creu Roja
Articles del Programa d'Ajuda Alimentària
photo_camera Articles del Programa d'Ajuda Alimentària

La Subdelegació del Govern a Lleida ha posat en marxa aquesta setmana la tercera i última fase del Programa 2019 d'Ajuda Alimentària, una actuació amb la qual es distribuiran a través del Banc d'Aliments i de Creu Roja, els 438.836 quilos d'aliments assignats a 51 entitats de caràcter social de tota la demarcació de Lleida que beneficiaran al voltant de 19.250 persones. La tercera fase del programa està valorada en 419.140 euros.

El Subdelegat del Govern José Crespín participa en la verificació dels alimentsEl subdelegat del Govern, José Crespín, acompanyat de tècnics de la Subdelegació i del servei d'Intervenció de la direcció provincial d'Economia i Hisenda, han visitat aquest dimarts el magatzem on es troben els aliments per tal de comprovar que les quantitats rebudes i etiquetatge dels productes sigui correcte per tal de procedir a la distribució que es durà a terme en els pròxims dies.

El subdelegat destaca la coordinació amb el Banc dels Aliments Lleida i Creu Roja Lleida en la distribució dels aliments i l'esforç que ambdues entitats porten a terme per fer arribar aquests aliments a les famílies més necessitades, així com l'acció del Govern que garanteixi la continuïtat d'aquest Programa d'ajuda

Dins el Programa 2019 d'Ajuda Alimentària, la província de Lleida haurà rebut en les tres fases, un total d'1.269.157 quilos d'aliments, valorats en 1.214.025 euros. En el conjunt de Catalunya, s'han distribuït 13,5 milions de quilos d'aliments, amb un valor econòmic de 12,9 milions d'euros que s'hauran repartit entre unes 600 entitats de caràcter social i uns 204.200 beneficiaris.

Creu Roja col·labora en la distribució  del Programa d'Ajuda AlimentàriaEl Programa d'Ajuda Alimentària està cofinançat pel Fons d'Ajuda Europea als Desfavorits (FEAD) de la Unió Europea, que aporta el 85% del pressupost i pel Govern d'Espanya, que aporta el 15% restant. La gestió espanyola del Programa recau bàsicament en el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), que és l'encarregat de la compra dels aliments mitjançant procediment de licitació pública.

Comentaris