Surten del centre penitenciari de Ponent els dos detinguts pels aldarulls pro-Hasél

La Caixa de Solidaritat cobreix les dues fiances de 10.000 euros que la jutgessa els havia imposat
Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent, l'1 d'agost de 2018 ©Laura Cortés
photo_camera Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari - Laura Cortés

Durant la tarda d'aquest dimecres van sortir del Centre Penitenciari de Ponent els dos joves que van ser detinguts pels aldarulls que van tenir lloc a Lleida arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél, entre els dies 16 i 27 de febrer. La Caixa de Solidaritat ha cobert cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros que els havia imposat la jutgessa. A. M. i J. G. van ser arrestats dimarts de la setmana passada pels Mossos d'Esquadra i l'endemà van ingressar a la presó lleidatana per odre judicial. La justícia els investiga pels delictes d'atemptat agents de l'autoritat, desordres públics, resistència i desobediència.

Tot i que el pagament es va efectuar divendres, no ha estat fins aquest dimecres que han pogut abandonar el centre penitenciari

L'advocat Josep Maria Pocino va explicar que dissabte va presentar un escrit al jutjat de guàrdia de Lleida per reclamar la immediata posada en llibertat dels dos arrestats. Fonts del TSJC, en canvi, neguen haver rebut cap denúncia i aclareixen que Pocino no està personat en la causa i que el retard en l'ingrés dels diners no és imputable als tribunals sinó que es deu a que la transferència es va fer des d'un banc diferent al del jutjat.

Seria per això que, malgrat que divendres la Caixa de Solidaritat havia pagat cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros, els joves no han pogut sortir de la presó fins a aquest dimecres al migdia. Segons les mateixes fonts judicials, la jutgessa d'instrucció 3 de Lleida ha ordenat la posada en llibertat "tan bon punt" han arribat al compte del jutjat els diners, aquest mateix dimecres al matí.

comentaris