La Taula de debat sobre la Transició Energètica a Ponent es reuneix a Mollerussa

plaques solars pexels
photo_camera Aquest espai de debat té per objectiu fer un seguiment actiu i participatiu de la transició energètica.

Els integrants de la Taula sobre la Transició Energètica a Ponent es van reunir el dimecres passat a Mollerussa per conèixer diferents projectes al voltant de la transició energètica. La taula es conformava pels tècnics de l’Associació Leader de Ponent, els quatre Consells Comarcals (Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues i Segrià), així com personal tècnic públic i privat d’entitats del territori. Durant la trobada, es van posar damunt la taula el projecte PECT sobre transició energètica Green & Circular, sol·licitat per Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i la proposta per adherir-se al Pacte Territorial de la Transició Energètica a Ponent.

L’Associació Leader de Ponent fa anys que treballa per tal de generar un debat conscient i participatiu sobre temes energètics a les Terres de Ponent. Fruit del projecte de cooperació ENFOCC, que té com a objectiu fer arribar al públic la idea de que una nova cultura energètica i forestal és possible, i amb un escenari gairebé incipient sobre aquesta temàtica al territori, l’any 2017 l’Associació va voler revertir aquesta mancança i va constituir la Taula de debat sobre la Transició Energètica a Ponent.

Aquest espai de debat, impulsat per l’Associació Leader de Ponent l’any 2017, té per objectiu fer un seguiment actiu i participatiu de la transició energètica

En aquest espai de trobada s’hi generen discussions al voltant de l’emergència climàtica amb experts i representants del sector per tal de conèixer iniciatives o projectes i propiciar la col·laboració i cooperació público-privada. En aquest sentit, s’ha apostat per la presentació del projecte innovador PIRINNOWA’TT: Transició energètica, mobilitat sostenible i ocupació juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès amb el qual s’ha aprovat una formació o capacitació especialitzada en instal·lacions solars fotovoltaiques i la redacció d’una diagnosi sobre les potencialitats de l'energia solar fotovoltaica i les seves oportunitats de negoci.

L'Associació Leader de Ponent i el medi ambient

Per altra banda, l’Associació Leader de Ponent ofereix informació en l’àmbit energètic, organitza tallers i jornades per al públic general sobre la transició energètica i elabora informes tècnics de temàtica energètica i d'aplicació de mesures de mitigació i adaptació als efectes del canvi climàtic.

De moment, l'associació ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Segrià

També treballa per la signatura de convenis de col·laboració amb els diferents ens supramunicipals per implementar la gestió energètica als municipis i assessorar-los en els àmbits de les energies renovables i l’estalvi i eficiència energètica.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement