Una setantena de teballadors sanitaris reivindiquen a Lleida que es reverteixin les retallades sanitàries

Reivindiquen una sanitat 100% pública i més inversió per contractar més sanitaris i reduir les llistes d'espera
Treballadors sanitaris concentrats davant l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb cartells per reclamar els seus drets. Imatge del 9 de juny de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Treballadors sanitaris concentrats davant l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb cartells per reclamar els seus drets.

Una setantena de treballadors sanitaris s'han concentrat aquest dimarts per reclamar que es reverteixin les retallades sanitàries i per una sanitat 100% pública.

Denuncien les mancances que tenen en riscos laborals i que s'han evidenciat encara més amb la pandèmia ja que han faltat equips de protecció. Recorden que venen de retallades "brutals" des del 2010 i que els 17 milions que es volen destinar a Ferrovial es podrien destinar als hospitals de l'ICS.

"És així de senzill", diu el metge d'Urgències de l'Arnau i secretari de la Junta de Personal, José Angel Montañés. "Calen més professionals, sobretot a primària ja que tenim de les ràtios més baixes de metge per habitant de tot Europa i les llistes d'espera són d'escàndol", afegeix.

Una setantena de treballadors sanitaris concentrats davant l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Imatge del 9 de juny de 2020. (Horitzontal)

comentaris