La Diada va omplir d'actes reivindicatius les comarques lleidatanes

Poal
photo_camera El Poal va homenatjar, com cada 11 de setembre, als germans Desvalls

Les comarques lleidatanes van celebrar un any més la Diada Nacional de Catalunya amb diferents actes arreu del territori que van estar marcats per la reivindicació social que viu el país.Mollerussa - torxes (1)

Els primers actes van començar el dia 10 amb les ja tradicionals Marxes de Torxes. Mollerussa en va celebrar la seva desena edició amb un nou format, traslladant-se a la futura plaça 1 d’octubre. La marxa va estar acompanyada d’una mostra de cultura popular amb sardanes, gegants i diables.Mollerussa - ofrena

La capital del Pla d’Urgell va celebrar l’acte institucional el dia 11 al matí amb l’ofrena floral al Parc Municipal i la lectura de la glossa a càrrec de Ramona Barrufet, exmembre de la Mesa del Parlament durant l’anterior legislatura. També van participar a l’acte la Colla dels 50 i el Club d’Hoquei Patins, que aquesta temporada celebra el 35è aniversari.

El Poal va celebrar la Diada amb l’ofrena floral al monument als germans Desvalls, militars que varen tenir un important protagonisme en la guerra de Successió, amb la participació de les diferents entitats del municipi. Al vespre es va celebrar una sardinada popular per tancar la jornada. Per la seva banda, Linyola va celebrar l'ofrena floral a la renovada plaça 1 d'octubre, que ha canviat de nom recentment.Vila-sana

L’esport també va tenir el seu lloc amb iniciatives com la bicicletada popular de Vila-sana, on també es va fer el sorteig d’una panera de productes locals, o la Cursa de la Diada de Térmens, que va rebre un total de 450 corredors en les diferents proves que s’hi van realitzar.

L’ofrena a la plaça de Rafael Casanova va marcar la jornada a Tàrrega, en un acte carregat de reivindicació tant per part de les autoritats en els seus discursos, com per part dels veïns targarins, que van poder expressar-se amb micròfon obert. La trobada va culminar amb la interpretació d’Els Segadors a càrrec de la Coral Bona Nova.Alcarràs

Alcarràs va ser una de les poblacions que va avançar els seus actes de la Diada a causa de la mobilització organitzada a Barcelona. El dia 10, el municipi va sumar-se a la Marxa de Torxes, seguit de l’ofrena floral i la lectura del manifest a la plaça Francesc Macià. Seguidament, la Coral Alzina i les sardanes de l’Associació 50 van amenitzar la vetllada.

La Festa de la Catxipanda d’Alpicat també és una de les propostes arrelades a la jornada de l’11 de setembre. Els veïns del municipi van omplir el Parc del Graó per preparar aquest plat tradicional i per gaudir d’activitats com la xaranga Estrella Band, un parc infantil, animació i discomòbil.

Comentaris