Torrebesses i la Granadella impulsen el primer ‘Fòrum Verge Extra: Oli i Territori’

Oleum Flumen a Vinaixa
photo_camera Oleum Flumen a Vinaixa

Els Ajuntaments de Torrebesses i la Granadella impulsen el Fòrum Verge Extra: Oli i Territori, un esdeveniment de gran magnitud que ce celebrarà per primer cop a Ponent, amb la voluntat de compaginar producte i turisme amb la millora de la qualitat de vida del territori. La iniciativa vol reunir als diferents actors públics i privats, que tenen relació amb el sector oleícola, amb la finalitat de consensuar i dur a terme accions conjuntes per potenciar i millorar la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra.

El Fòrum té com a objectiu esbrinar si l'Oli d'Oliva Verge Extra i els diferents elements patrimonials que configuren el territori de Ponent tenen el potencial suficient per esdevenir un motor de desenvolupament local en si mateixos. Per dur a terme aquesta investigació, professionals reconeguts del sector agroalimentari visitaran l'Urgell, les Garrigues i el Segrià sec els propers 6, 7 i 8 de març per realitzar una avaluació del potencial del patrimoni local com a element de valor afegit en relació a la comercialització de l'Oli d'Oliva Verge Extra de la millor qualitat.

Imatge VallfogonaL'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, ha explicat que el Fòrum vol valorar l'oli verge extra de Ponent de primera qualitat, potenciar l'agroturisme i turisme rural i alhora dinamitzar l'economia i revertir la despoblació dels petits municipis rurals de l'Urgell, les Garrigues i el Segrià. Urrea afegeix que és la primera vegada que es duu a terme un projecte econòmic-turístic-agroalimentari d'aquesta magnitud a Ponent.

L'alcalde assegura que tenim un oli de primeríssima qualitat, però el sector no és capaç de generar una riquesa suficient ni unes condicions de vida dignes per a la majoria de la ciutadania de les zones rurals. Acompanyats de tècnics de gran importància dins el sector econòmic, agroalimentari i turístic, durant el 6, 7 i 8 de març visitarem molins i cooperatives de l'Urgell com L'Olivera de Vallbona de les Monges, Camins de Verdor de Belianes, de les Garrigues com la Cooperativa de la Granadella i del Segrià però alhora organitzarem rutes turístiques com la de la Pedra Seca de Torrebesses per tal d'avaluar la qualitat i el potencial del nostre producte i del territori. Cal autocrítica per seguir millorant, perquè tenim consciència que encara queda molt camí per recórrer

Comentaris