Torrons Alemany, guardonats amb la medalla al treball President Macià

En terres lleidatanes els guardons també han recaigut en l’enginyer químic Antoni Valls i el mestre d’escola Lluís Garrofé
Ferran Alemany, presenta Art i Torró 2021 ©JosepA.Pérez
photo_camera Ferran Alemany, presenta Art i Torró 2021 ©JosepA.Pérez

Torrons i Mel Alemany ha estat reconeguda amb la placa al treball President Macià en la categoria de responsabilitat social corporativa. També han estat premiats Antoni Valls Porta, de Vilanova de la Sal i Lluís Garrofé Cònsul, de Tartareu amb les medalles al treball President Macià.

Segons consta als acords de Govern, la Generalitat va acordar concedir la Medalla al treball President Macià 2020 i 2021 a 31 persones i la Placa al treball President Macià a 11 entitats. Aquest any s’agrupen les dues convocatòries, 2020 i 2021, atès que per les restriccions sanitàries de l’any 2020 no es va poder dur a terme la cerimònia de lliurament de les plaques i les medalles al mèrit al treball.

L’edició de l’any 2021 ha atorgat un total de 16 medalles (9 dones i 7 homes). Per primera vegada a la història dels premis s’han reconegut més dones que homes. Pel que fa a l’edició de 2020, el Govern ha decidit atorgar una placa, amb caràcter excepcional, a totes les persones treballadores de tots els sectors en reconeixement de la resposta que han donat i continuen donant per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a Garrofé, destaca que ha estat mestre d’escola en diversos pobles, com La Pobla de Segur, Gerb, Les Avellanes, Santa Linya, l’Ametlla del Montsec, Os de Balaguer. Més enllà de l’activitat de mestre, Lluís Garrofé organitzava diferents activitats extraescolars. Una de les més conegudes eren les aules de formació amb empreses com “Styl-mode” de Balaguer.

Antoni Valls Porta a la dretaPer la seva banda, Antoni Valls és enginyer químic i va començar el seu desenvolupament professional en el control tècnic de diverses empreses del sector de l’alimentació animal. L’any 1982 es va incorporar a Cotècnica, i és amb la seva direcció que va aconseguir aglutinar 16 cooperatives de primer grau, a les quals des de Cotècnica se’ls va donar suport en temes de desenvolupament tecnològic i econòmic.

Comentaris
Més a Societat