19 i 20 de novembre

Tot a punt per a la 13a edició del Gran Recapte d'Aliments

Es manté el sistema de donacions adaptat a la COVID-19, directament a les caixes dels establiments, i s'amplien els punts col·laboradors amb una APP adreçada als petits comerços

Les autoritats i responsables del Banc dels Aliments han fet una crida a la participació ciutadana en el Gran Recapte. Fotografia: Javi Martin.
photo_camera Les autoritats i responsables del Banc dels Aliments han fet una crida a la participació ciutadana en el Gran Recapte. Fotografia: Javi Martin.

El Gran Recapte del Banc dels Aliments arriba aquest mes de novembre a la 13a edició amb la voluntat de continuar col·laborant amb la situació d'emergència alimentària que pateixen moltes famílies.

El Banc dels Aliments  preveu atendre, a finals d'any, al voltant de 30.000 famílies

L'organització d'aquest any segueix el model de l'any passat, marcat per les restriccions de la COVID-19.

Els ciutadans i ciutadanes podran fer donacions econòmiques a les caixes dels establiments i el cap de setmana del 19 i 20 de novembre hi haurà presència de voluntaris per recordar la ciutadania que hi poden participar.

Una novetat important d'aquesta edició és la incorporació de petits comerços a la xarxa d'establiments que podran rebre donacions. Es farà per mitjà d'una app i permetrà que aquests diners es destinin a l'entorn més proper a aquests establiments de la ciutat de diferents pobles.

El director tècnic del Banc d'Aliments, Oriol Berenguer ha explicat que l'emergència alimentària, tot i la millora de la situació pandèmica, no ha finalitzat: "Aquest gran recapte és segurament el més important que hem viscut mai pels nivells de persones que estan accedint a aquest recurs d'aliments, perquè l'administració pública ha fet molta despesa en el darrer any i mig per parar els efectes de la COVID-19 i perquè la recuperació econòmica és molt incerta. (...) Continuem en la mateixa situació de provisionalitat social. Per tant, és el més rellevant que hem viscut mai i fem una crida excepcional a la participació". 

Berenguer ha recordat que amb la pandèmia l'augment d'usuaris va ser d'un 40% i es va arribar a pics de més de 30.000 persones.

L'any 2020 vam arribar a atendre 29.193 persones. Aquest any la previsió és que l'increment serà d'un 25% i arribarem a les 30.000

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement