06.12.2021 |
Territoris.cat

Tres joves investigadores, guardonades per la Càtedra Abel Martínez Oliva

Es tracta de treballs de recerca de batxillerat, grau i màster que optaven al Premi Educació i Adolescència

municipalitat2
Tres joves investigadores, guardonades per la Càtedra Abel Martínez Oliva

Un treball de recerca de batxillerat (TDR) en artteràpia, un de final de grau (TFG) al voltant de joves en procés de reunificació familiar, i un de final de màster (TFM) sobre educació sexual, han estat els guanyadors de la tercera edició del Premi Educació i Adolescència de la Càtedra Abel Martínez Oliva de la Universitat de Lleida.

Un total de 21 recerques optaven enguany a aquest guardó

'Artteràpia, treballar les emocions amb les arts', de l'alumna de l'Institut Màrius Torres de Lleida, Cristina Puigdemasa, ha estat el millor TDR presentat i rebrà 500 euros de premi. El jurat ha valorat positivament l'abordatge d'aquesta temàtica en ser "una bona estratègia per la convivència", així com el plantejament estructurat dels continguts. 

D'altra banda, el TFG 'Des del meu objectiu. Programa socioeducatiu per a joves en procés de reunificació familiar en el marc de la protecció a la infància i l'adolescència', de Carlota Aritzeta, graduada en Educació Social per la UdL, ha estat el guanyador en aquesta categoria dotada amb 1.000 euros. El jurat ha destacat la capacitat divulgativa i de transmissió dels coneixements del treball des d'una visió crítica, creativa i innovadora.

Finalment, 'Efectes dels programes d'Educació Sexual amb el mètode Peer to Peer en els estudiants d'ESO de Lleida', realitzat per Paula Safont, màster en Psicologia de la UdL, és el treball guanyador en TFM amb una dotació econòmica de 1.500 euros. Les persones que integraven el jurat jurat han valorat positivament la capacitat divulgativa de la recerca que ha abordat d'una manera crítica aquesta temàtica, tot analitzant investigacions passades i proposant-ne de noves.

El premi Educació i Adolescència té com a finalitat reconèixer l'excel·lència de treballs de recerca de batxillerat, fi de grau i fi de màster relacionats amb les línies de la Càtedra Abel Martínez Oliva (aplicabilitat a la recerca, veus de l'adolescència, pràctiques basades en evidències científiques, educació  formal i educació no formal)

Tres joves investigadores, guardonades per la Càtedra Abel Martínez Oliva
comentaris