El Tren dels Llacs arrenca amb la mirada posada al turista local

El viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer, fins a arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa, continua  per la conca del riu Noguera Pallaresa, on passa entre els embassaments de Terradets i Sant Antoni i serralades com el Montsec fins arribar a la Pobla de Segur
Un grup de passatgers en un dels combois del Tren dels Llacs
photo_camera Un grup de passatgers en un dels combois del Tren dels Llacs

El recorregut paisatgístic del Tren dels Llacs ha estrenat finalment la temporada aquest dissabte, quatre mesos i mig més tard de l'habitual. Aquest endarreriment ha fet que l'oferta d'enguany s'hagi reduït en més de la meitat, passant de 24 circulacions a deu. En concret, els viatges es faran cada dissabte fins al 31 d'octubre.

El cap de la línia, Emili Monsó ha explicat que un dels punts forts d'aquest servei és que es dirigeix principalment a un turisme intern català, el qual aquest estiu s'ha disparat pel coronavirus. Dos terços dels clients són de Barcelona i voltants i la resta d'altres parts de Catalunya

Pla obert d'una noia fent una fotografia a una amiga seva davant el Tren dels Llacs a l'estació de Lleida,  el 29 d'agost de 2020. (Horitzontal)pA banda de l'oferta, la principal diferència respecte l'anterior edició, és l'ús obligatori de mascareta durant tot el trajecte, la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic al tren i el reforç en la tasca de desinfecció. Així mateix, enguany ja no es substituirà el tren històric pel panoràmic, que estava previst pels dies 1 i 8 d'agost, quan fa més calor.

A banda d'això, Emili Monsó defensa que l'entorn és el mateix i que els paisatges continuen sent igual de fantàstics. El recorregut del Tren dels Llacs permet als viatgers retrocedir en el temps i gaudir de la natura i de les espectaculars vistes de l'entorn que voreja el trajecte.

Durant el recorregut, de 89 quilòmetres, el tren passa per un total de 40 túnels i 58 ponts. El paisatge és, de fet, el gran atractiu d'aquest servei

Pla obert de quatre passatgers asseguts en un dels compartiments del Tren dels Llacs, el 29 d'agost de 2020. (Horitzontal)El viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer, per una via única en un itinerari planer fins a arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Després, el tren s'incorpora a la zona de la conca del riu Noguera Pallaresa, on passa entre els embassaments de Terradets i Sant Antoni i serralades com el Montsec fins arribar a la Pobla de Segur, la seva darrera destinació.

Tot això, a bord d'un tren històric que recorre la línia de Ferrocarrils de la Geralitat de Catalunya de Lleida – La Pobla de Segur. Es tracta de dues locomotores dièsel dels models 10817 i 10820 construïdes l'any 1968, conegudes també com a ye-yes. El material remolcat està format per quatre cotxes d'època de la sèrie 6000.

El Tren dels Llacs es va posar en marxa el 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. La posada en funcionament d'aquest servei turístic és impulsada i finançada conjuntament per FGC, la Diputació de Lleida i l'ATM de l'Àrea de Lleida.

Comentaris