Contingut patrocinat

Trens turístics, funiculars i cremalleres per visitar Catalunya d’una forma alternativa

L’oferta de trens turístics d’FGC constitueixen la millor alternativa sostenible per visitar indrets de gran valor natural, paisatgístic i cultural del territori

Tren dels Llacs històric
photo_camera El tren dels Llacs circula per un recorregut històric i panoràmic de la Plana fins al Prepirineu de Lleida

Arriba el cap de setmana o les vacances d’estiu i no saps on anar? FGC rellança Turistren, creada l’any 2015, per donar solució a aquesta incertesa. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya gestiona cinc trens turístics, amb els quals els viatgers podran redescobrir indrets de Catalunya a bord d’uns trens singulars i històrics on el trajecte es converteix en una autèntica experiència.

El Cremallera i els Funiculars de Montserrat, el Cremallera de Núria, el Tren del Ciment, el Tren dels Llacs i el Funicular de Gelida constitueixen la millor alternativa sostenible per descobrir destins i paisatges sense pressa, gaudint del trajecte.

mapa trens

Amb l’objectiu de millorar el servei, FGC ha aprofundit en la transformació digital amb la implementació de la venda online de bitllets, al web Turistren, i la instal·lació de controls d’accessos i embarcament directe amb bitllet electrònic. T’animes a descobrir els indrets més destacables de Catalunya amb els trens turístics?

1. Cremallera i Funiculars de Montserrat

El Parc Natural de Montserrat, a la comarca del Bages, és un dels llocs més emblemàtics de Catalunya i es pot descobrir a només una hora i mitja en transport públic des de Barcelona.

El Tren Cremallera inicia el trajecte a l’estació de Monistrol de Montserrat – on es pot enllaçar amb la línia R5- fins al recinte del Santuari. Amb un recorregut de 5 quilòmetres durant 15 minuts, el cremallera suposa un desnivell de 600 metres.

Un cop allà, es podrà pujar al Funicular de Sant Joan, des d’on es pot observar el Monestir a vista d’ocell des de 1.000 metres d’altitud; o al Funicular de la Santa Cova, que realitza un trajecte de 262 metres superant un desnivell de 118 metres, per ampliar la visita a Montserrat.

Més informació: www.cremallerademontserrat.cat

Cremallera de Montserrat

 

2. Cremallera de Núria, un transport amb 90 anys d’història

El Tren Cremallera de Núria és el transport de la vall per excel·lència i l’únic mitjà per accedir a l’estació de muntanya del Ripollès. Enguany fa 90 anys que acosta a la població a una de les valls més populars de Catalunya. El tren, que surt diàriament de la localitat de Ribes de Freser i realitza una travessa de 12,5 km superant un desnivell de 1.000 metres en tan sols 40 minuts, és tota una experiència en si mateix.

Més informació: www.valldenuria.cat/estiu/cremallera/el-tren

Cremallera d Núria

 

3. Tren del Ciment

El Tren del Ciment, que es va construir per unir la fàbrica de ciment a Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà, és actualment una joia ferroviària per descobrir l’entorn natural del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Sota el sobrenom “carrillet”, aquest emblemàtic transport fa un trajecte de 3,5 quilòmetres en 20 minuts, passant entre boscos i paisatges de gran valor. El tren fa parada a 4 estacions, cadascuna d’elles, amb atractius turístics per descobrir.

Més informació: www.trendelciment.cat

Tren del Ciment

 

4. Tren dels Llacs

El Tren dels Llacs circula entre muntanyes per la vora del riu Segre des de Lleida fins la Pobla de Segur, passant per Balaguer per una via única. Un recorregut històric i panoràmic de la Plana fins al Prepirineu de Lleida.   El Tren passa per un total de 40 túnels i 75 ponts al llarg de 89 quilòmetres de trajecte.

Hi ha dues modalitats: el Tren Històric – 22 circulacions entre l’abril i l’octubre – i el Tren Panoràmic, amb quatre circulacions més. D’una banda, el Tren Històric fa que els usuaris retrocedeixin en el temps gràcies a la seva estètica antiga d’un autèntic ferrocarril d’època dels anys 60. Actualment, consta de cinc cotxes d’època, un furgó postal i un cotxe cafeteria. D’altra banda, el Tren Panoràmic permet als passatgers viatjar a través de la natura en la històrica línia ferroviària de Lleida – La Pobla de Segur.

Més informació: www.trendelsllacs.cat

Tren dels Llacs històric

 

5. Funicular de Gelida

El Funicular de Gelida, situat a la comarca de l’Alt Penedès, al municipi de Gelida, s’ha convertit en un dels transports més entranyables de Catalunya. Un transport turístic que, des de l’any 1924, permet unir el centre urbà del poble i la zona industrial amb l’estació de tren, situada a una cota inferior respecte el nucli.

Fa gairebé 100 anys del seu primer servei i, tot i les diferents reformes a les instal·lacions i vagons, encara conserva unes característiques molt semblants a les originals. Actualment, consta de dos cotxes d’època restaurats que, amb compartiments únics a cinc nivells, compten amb un aforament per a 28 persones. En un trajecte de 6-8 minuts, el Funicular de Gelida fa un recorregut de 884 metres. Circula els caps de setmana entre les 10 h i les 16.30 h amb una freqüència de cada mitja hora mentre que entre setmana el servei es realitza en autobús.

Funicular de Gelida

comentaris