Veterinàries d'Almacelles detecten animals ferits per trets d'escopetes de balins

No és el primer cop que atenem una lesió d'aquestes característiques, el que ens fa pensar que es tracta d'una activitat tan infame com massa habitual entre les persones que gaudeixen fent punteria amb els animals del carrer
El gat que van tractar les veterinàries Maile Codina, Nerea Alcalá, Andrea Vacas
photo_camera El gat que van tractar les veterinàries Maile Codina, Nerea Alcalá, Andrea Vacas

Ens van portar un gat al Centre Veterinari d'Almacelles i vam comprovar que estava desnodrit (pesava 340 grams) i que no tenia mobilitat al terç posterior, afectant les extremitats posteriors i cua. En fer unes radiografies vam comprovar que li havien disparat amb una escopeta de balins i que un balí de copa li havia provocat una lesió a la columna vertebral. 

No és el primer cop que atenem una lesió d'aquestes característiques, el que ens fa pensar que es tracta d'una activitat tan infame com massa habitual entre les persones que gaudeixen fent punteria amb els animals del carrerRadiografia en la qual es veu el balí en la columna del gatVam valorar si podíem recuperar la mobilitat i en explorar-lo vam veure que podíem intentar-ho. De fet, a la primera sessió en el centre Rehabilitació i Acupuntura Animal de Lleida, ja vam notar que hi havia un mica de moviment amb les agulles posades i mitjançant electroacupuntura. 

Després de quatre setmanes en tractament amb treballs específics d'estimulació i sembla que el gat - que vam batejar com a Pingui - va recuperant una mica de mobilitat. És una feina dura i que requereix molt de temps i dedicació, però és un gatet lluitador i afectuós i amb moltes ganes de viure, així que continuem tractant-lo incansablement.

Radiografia en la qual es veu el balí en la columna del gat 1El balí el vam treure aquesta setmana, ja que, a causa de una úlcera que s'ha fet en un ull, hem hagut d'operar-lo per intentar salvar-li l'ull, i hem aprofitat per treure el balí que es palpava perfectament a l'abdomen, darrere de l'última costella, a prop de la columna. 

A Pingui li hem salvat la vida, però és molt probable que no torni a caminar amb normalitat. A més, el balí li ha provocat incontinència urinària i fecal i encara no sabem si es recuperarà.

La pedagogia entre els més joves, i no tan joves, sobre el maltractament animal i les seves conseqüències continua sent una de les grans assignatures pendents a la nostra societat. Una societat que ha de ser més conscient de les conseqüències dels seus actes.

Comentaris