"Tria bé, reciclem millor", nova campanya de recollida selectiva de residus

Fer una bona separació dels residus ajuda a mantenir la circularitat dels materials, a fomentar l’economia circular, i al mateix temps permet elaborar nous productes amb materials derivats dels residus
Separem bé els residus
photo_camera Separem bé els residus

“Tria bé, reciclem millor” és l'eslògan amb el qual a partir d'aquest dissabte el Govern preveu conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i la importància de separar correctament els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Utilitzem el Porta a PortaEs tracta d'una iniciativa que impulsen l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la voluntat de conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus, una acció que contribueix clarament a la lluita contra el canvi climàtic.

Fer una bona separació dels residus ajuda a mantenir la circularitat dels materials, a fomentar l’economia circular, i al mateix temps permet elaborar nous productes amb materials derivats dels residus. Un procés que genera menys emissions de CO2 que fent servir matèries verges de la natura.

La campanya mostra que les administracions estan impulsant sistemes eficients de recollida selectiva, entre els quals destaca, per la seva eficiència, el porta a porta, en funcionament a 240 municipis catalans, i que ara comença a implantar-se a grans ciutats. Més de 130 municipis tenen previst canviar a aquest sistema en els anys vinents.

Amb un cost d’uns 2 milions d’euros, “Tria bé, reciclem millor”, que  compta amb el suport dels sistemes integrats de gestió de residus ECOEMBES i ECOVIDRIO, es difondrà fins al dia 31 de desembre.

comentaris