El Turó de la Seu Vella reuneix 345 dibuixants de carrer, els 'Urban Sketchers'

Els Urban Sketchers capturen la Seu Vella
photo_camera Els Urban Sketchers capturen la Seu Vella

El Turó de la Seu Vella de Lleida va ser l'escenari triat pels organitzadors de la Trobada d'Urban Sketchers de Catalunya, els dibuixants de carrer, que es va celebrar el passat dissabte. La convocatòria artística va reunir 345 urban sketchers (USk) procedents d'una seixantena de poblacions de Catalunya, País Valencià, País Basc i França.

Urban Sketchers de Catalunya capturen la Seu VellaEls participants en la quarta edició de la Trobada, es van situar en diferents indrets del monument més emblemàtic de Lleida, des d'on va capturar la seva imatge personal del lloc, que servirà per la divulgació com a Patrimoni Universal de la Humanitat.

Els USk van fer una parada a la Canonja per gaudir de la gastronomia de la Fundació Ilersis, i continuar la feina artística, així com col·laborar en el color del dibuix gegant del Turó de la Seu Vella que realitzava Antonio Morell Mestre, que va serà donat al Consorci del Turó.

Els Urban Sketchers participants en la Trobada lleidatana a la Seu VellaLa jornada també va comptar amb dues actuacions musicals per als dibuixants. Al matí va anar a càrrec del grup de jazz Pixie Dixie, al Claustre, mentre que a la tarda ho va fer la jove formació CPTET, a l'Altar Major.

Pels acompanyants dels dibuixants es va organitzar una visita guiada, per part de Turisme de Lleida, a la Cuirassa, així com poder pujar al trenet del Turó.

Comentaris