27.11.2021 |
Territoris.cat

La UdL i l'IRTA uneixen esforços en la primera convocatòria d'ajuts de recerca

Sobre el reg de precisió de cultius arboris i la sostenibilitat de conreus al Delta i la Vall de l'Ebre
Universitat de Lleida
La UdL i l'IRTA uneixen esforços en la primera convocatòria d'ajuts de recerca

'PreciOrchard. Advances in the characterization of vegetation biophysical parameters in orchards for the estimation of water requirements in precision irrigation' i 'Crop diversification for a sustainable intensification' són els títols dels dos projectes seleccionats en la primera convocatòria d'ajuts de recerca conjunta entre la Universitat de Lleida i l'IRTA.

Cada ajuda està dotada de 80.000 euros i està supeditada a la col·laboració entre almenys un investigador de l'IRTA-Lleida i un de la UdL

Aquestes ajudes inclouen la contractació d'una persona investigadora predoctoral durant tres anys i una quantitat addicional de fins a 15.000 euros per cobrir les despeses de funcionament.

Pel que fa al primer projecte, liderat per Jaume Casadesús (IRTA) i Alexandre Escolà (UdL), se centra en el reg de precisió i, entre d'altres objectius, avaluarà una metodologia que permetria estimar de forma molt més acurada les necessitats de reg en cultius arboris, a partir de dades 3D.

El segon projecte, coordinat per Dolors Villegas (IRTA) i Carlos Cantero (UdL) vol explorar noves estratègies per a una intensificació sostenible dels sistemes de conreu d'arròs al delta de l'Ebre i dels cultius extensius de regadiu a la Vall de l'Ebre, com ara diversificar i rotar cultius.

Tots quatre investigadors seran els encarregats de dirigir la tesi doctoral de les persones investigadores en formació que es contractin en el marc de cadascun dels projectes

Els ajuts de recerca conjunta entre l'IRTA i la UdL són fruit d'un conveni de col·laboració signat el passat 9 de març per fomentar la col·laboració entre grups de recerca de les dues institucions i impulsar la investigació i el desenvolupament tecnològic dins de l'àmbit agroalimentari a les comarques de Lleida.

Els ajuts es concedeixen en tres convocatòries ―2020, 2021 i 2022―, cadascuna per a dos projectes de tres anys de durada, i el pressupost total que es dedicarà a aquest programa és de prop de 500.000 euros.

La UdL i l'IRTA uneixen esforços en la primera convocatòria d'ajuts de recerca
comentaris