La UdL inicia un projecte pilot amb entitats per formar persones socialment compromeses

La Universitat de Lleida ha signat convenis amb una dotzena d'entitats per posar en marxa el seu nou programa de voluntariat
Campus de Cappont de la UdL.
photo_camera Vista aèria del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

La Universitat de Lleida (UdL) ha signat convenis i acords de col·laboració amb una dotzena d'entitats per posar en marxa el nou Programa de Voluntariat, anomenat 'Lligams'. Arrenca aquest curs com a projecte pilot, amb un límit de 20 estudiants, que podran reconèixer un màxim de 3 crèdits ECTS de matèria transversal. El programa començarà desplegant el voluntariat de proximitat, especialment amb aquestes entitats de l'anomenat Tercer Sector. Tot i això, no tanca les portes al voluntariat internacional, que es podria incloure més endavant amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i l'Ajuntament de Lleida.

El projecte pilot d'aquest curs 2021-2022 servirà per valorar la resposta de la comunitat universitària

La coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la UdL, Núria Camps, ha explicat que el programa "és una eina que aspira a formar persones socialment compromeses, així com afavorir la implicació de la comunitat universitària en accions solidàries encarades a la transformació social per a promoure una societat més justa, igualitària, cohesionada, inclusiva, sostenible, pacífica i, per tant, més humana i feliç". En aquest sentit, el rector Jaume Puy ha recordat que "més enllà de la docència, la recerca i la transferència de coneixement, la universitat té compromís amb el desenvolupament sostenible i el servei a les persones".

Cedida a l'ACN per la UdLPla obert amb el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i representants de les entitats que participen al nou programa de voluntariat de la UdL, el 6 d'octubre del 2021. (Horitzontal)El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i representants de les entitats que participen al nou programa de voluntariat de la UdL - Foto: cedida a l'ACN per la UdL

De moment, s'hi han afegit l'Associació d'Amics del Sàhara de les terres de Ponent, l'Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül, l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), l'Associació Down Lleida, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja Lleida, la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), la Fundació Amics de la Gent Gran, la Fundació Antisida de Lleida, la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola (Arrels Sant Ignasi), Osmon, Sant Joan de Déu Terres de Lleida i Save the Children.

La iniciativa, oberta també al professorat i el personal d'administració i serveis de la UdL, inclou un curs de formació de la FCVS de 12 hores i una acció voluntària de com a mínim 13 hores. Els àmbits de voluntariat previstos són donar suport a projectes socioeducatius amb infància i adolescència; acompanyar persones migrades i refugiades; hospitals i centres sociosanitaris; protecció del medi ambient; esport; inclusió; projectes de cohesió social en els barris; àmbit lingüístic i cultural, i igualtat.

Comentaris