La UdL ultima dues publicacions i un Simposi al voltant del centenari de Guillem Viladot

La Càtedra Màrius Torres organitza aquestes propostes tot i la negativa de la Generalitat a commemorar oficialment l'aniversari de l'escriptor i artista

L'artista agramuntí Guillem Viladot
photo_camera L'artista agramuntí Guillem Viladot

La Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida està finalitzant el darrers detalls dels actes per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor i artista Guillem Viladot, referent indiscutible de la poesia visual del país i pioner de la poesia concreta a l'Estat espanyol.

Com a integrant de la Plataforma de suport al centenari Viladot, la Càtedra s'afegí a la crida al Govern de la Generalitat per tal que reconsiderés la seua negativa a celebrar oficialment aquesta efemèride tot difonent i subscrivint el manifest 'Sóc un poeta (o)ponent', que a hores d'ara ja compta amb 1.800 signatures.

Cap de les commemoracions oficials de la Generalitat d'aquest 2022 és ponentina

Davant la petició, el Departament de Cultura ha anunciat la creació d'un web dedicat a Viladot, un acte a Barcelona i la difusió de les activitats d'altres ens, però no inclourà l'Any Viladot en les celebracions oficials perquè "el nombre de personalitats/entitats escollides com a Commemoracions és limitat i intenta buscar la paritat".

Tot i així, la Càtedra ja té programades les activitats per donar a conèixer la figura i l'obra del poeta. Entre altres, la publicació a la col·lecció 'Meridians' de les cartes entre Josep Vallverdú i Guillem Viladot; la traducció en anglès i publicació de la seua novel·la 'Ruth', a l'editorial britànica Fum d'Estampa, o el 'Simposi Viladot', que tindrà lloc el proper mes d'octubre a la UdL, la Fundació Lo Pardal i l'Ajuntament d'Agramunt.

Durant el Simposi, es presentarà la digitalització del llegat de Guillem Viladot al 'Corpus Literari Digital' de la Càtedra Màrius Torres.

Ja s'han digitalitzat 84 llibres de Viladot, amb un total de 14.000 pàgines

Comentaris