Del 27 al 29 de juny

La UdL tornarà a acollir el X International Medieval Meeting

Hi participen en format virtual més d'un centenar d'especialistes d'Europa i Amèrica, i aplegarà la presentació de quatre llibres

Casc medieval. Fotografia: Universitat de Lleida.
photo_camera Casc medieval. Fotografia: Universitat de Lleida.

La Universitat de Lleida tornarà a esdevenir seu del món medieval acollint la 10a edició de l'International Medieval Meeting.

Del 27 al 29 de juny,  aplegarà uns 150 estudiosos procedents de diferents països europeus i americans

Enguany la trobada girarà al voltant de la toponímia dels territoris que formaven Hispània, majoritàriament la península Ibèrica, i com vivien el poder els reis i senyors durant la Baixa Edat Mitjana des dels vessants jurisdiccional, fiscal i ideològica.

El congrés alternarà conferències d'especialistes i sessions de comunicacions de diversos àmbits. Per exemple, l'arqueologia, la història de l'església, la història política, social i econòmica, la paleografia, la documentació, l'art, les fronteres, guerres i croades, les institucions, el dret i el govern, l'islam, el judaisme, la literatura, el teatre, la lingüística, la toponomàstica, i els estudis de dona i gènere.

Pel que fa al primer dels eixos del congrés, s'emmarca en la reunió científica del projecte de recerca de la UdL 'El poder viscut en la Baixa Edat Mitjana: percepció, representació i expressivitat en la gestió i la recepció del poder'. Pel que fa al segon, dona veu al I Congrés Toponomasticon Hispaniae, on participa la UdL amb altres investigadors d'Espanya i Portugal. 

A més de les sessions teòriques, l'International Medieval Meeting ha programat la presentació de quatre llibres

Es tracta de 'La casa medieval en Mallorca y el Mediterráneo. Elementos constructivos y decorativos', coordinat per Tina Sabater; 'La pena de Mort a la Catalunya Baixmedieval', de Flocel Sabaté; 'Les toponymes et les anthroponymes d'origine arabe dans la Péninsule Ibérique', de Federico Corriente, Christophe Pereira i Angeles Vicente; i 'Pseudohistòria contra Catalunya: de l'espanyolisme a la Nova Història', un llibre on Vicent Baydal, Xevi Camprubí, Stefano M. Cingolani, Guillem Fornés, Cristian Palomo, Cèsar Sànchez, Lluís Ferran Toledano i Alberto Velasco refuten de manera contundent i minuciosa les interpretacions pseudohistòriques, basades en tergiversacions i falsedats creades i difoses des de l'espanyolisme i des de l'Institut Nova Història.

Comentaris