UGT va celebrar una assemblea a Mollerussa on es van proposar aturades parcials

El responsable de la UGT Terres de Lleida, Antonio Rodríguez en plena assemblea de treballadors d'Axparia, Grupo Jorge
photo_camera El responsable de la UGT Terres de Lleida, Antonio Rodríguez en plena assemblea de treballadors d'Axparia, Grupo Jorge

El sindicat FICA-UGT Terres de Lleida denuncia novament el Grupo Jorge, concretament a la societat mercantil Axparia, pels incompliments" a què estan sotmesos els treballadors, segons el mateix sindicat. Aquest dissabte es va celebrar una assemblea al centre Cultural de Mollerussa amb l'assistència d'una cinquantena de treballadors i entre les mesures proposades per protestar hi ha les aturades parcials.

Segons va explicar el responsable d'UGT, Antonio Rodríguez, hem posat dues denúncies més a les deu ja presentades al desembre i tenim una tercera preparada. En aquest sentit, el responsable parla d'incompliments en els pagaments de nòmines i de la prima de producció i també en relació a les baixes i accidents laborals.

El sindicat proposa eleccions sindicals per tal de crear un comitè d'empresa i així poder defensar als treballadors

Els incompliments, segons Antonio Rodríguez de la UGT, van des del pagament del sou mensual, ja que asseguren que l'empresa paga els mesos de 31 dies com si fossin de 30, fins a sancions indegudes, el pagament incorrecte de la prima de producció i gent que ha estat de baixa quatre dies i que se'ls ha comptabilitzat una baixa de tot un mes. Després de revisar les nòmines, Rodríguez ha xifrat entre 120 i 200 euros la quantitat que l'empresa no paga als seus treballadors al mes. A més, ha denunciat que s'han produït accidents laborals.

Vam haver de denunciar a l'empresa perquè un treballador es va tallar gairebé un dit, no és normal que un dit vagi per la cinta de producció i aquesta no s'aturi

Imatge detall del fullet que han repartit als treballadors d'Axparia, Grupo Jorge, assistents a l'assemblea de FICA-UGT a Mollerussa.El 12 de gener de 2019. (Horitzontal)Segons el responsable d'UGT, els treballadors estan amuntegats i la poca experiència d'alguns d'ells posa en risc a la resta de companys per una manca de mesures de protecció. Aquesta situació ha fet que el sindicat hagi afegit dues denúncies més a les deu ja havien presentat el desembre. A més, en té una tercera preparada que faran en breu

El sindicat es va reunir, al Centre Cultural de Mollerussa, una cinquantena de treballadors per informar-los de com avancen les denúncies presentades i per explicar-los la proposta d'eleccions sindicals perquè els treballadors tinguin representació orgànica dins l'empresa. En relació a les mesures proposades en senyal de protesta, Rodríguez ha dit que no és el moment de fer una vaga total, però si una aturada parcial per cridar l'atenció de l'empresa.

Cal recordar que Grupo Jorge va començar el setembre passat a traspassar els treballadors autònoms al règim general de la Seguretat Social a través de l'empresa Axaparia, que hauria estat creada amb aquesta finalitat, segons el sindicat. En total haurien estat un centenar de treballadors, d'una plantilla d'unes 250 persones, segons explica un dels membres de la plantilla d'Axparia. Grupo Jorge també compta amb el centre de treball The Fortune Pig, situat a Mollerussa, i unes instal·lacions de Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga.

Comentaris