Unió de Pagesos alerta del perill d’incendis a les zones afectades pel Filomena

El sindicat demana l'activació d'un pla d’actuació d’emergència a les administracions i línies d'ocupació per part del Departament de Treball
Alzina centenària quer va arrencar la tempesta a Àger @Bombers
photo_camera Alzina centenària quer va arrencar la tempesta a Àger @Bombers

Unió de Pagesos ha fet un comunicat advertint de les afectacions a les masses forestals de les comarques on va causar més danys el temporal Filomena, el 9 de gener. Després que la neu ja s’hagi retirat, hi ha una important quantitat de branques caigudes que fan incrementar el risc de patir un gran incendi forestal per tenir un excés de combustible. Per aquest motiu, el sindicat demana a les administracions que activin un pla d’actuació d’emergència per retirar la fusta caiguda abans d’arribar l’estiu.

El sindicat agrari recorda que aquestes zones forestals afectades són de baix rendiment econòmic i de petits propietaris particulars, motiu pel qual en dificulta la seva neteja.

Així, Unió de Pagesos proposa que les diputacions corresponents activin recursos per als consells comarcals i els ajuntaments de les zones afectades i, alhora, el Departament de Treball pugui obrir línies per fomentar l’ocupació de persones a l’atur dels territoris afectats, a través de plans ocupacionals, que podrien dur a terme aquestes tasques.

Unió de Pagesos recorda les dificultats que van comportar per a la neteja del boscos els efectes de de la gran nevada del 1985, i que l’estiu següent, el 1986, es van produir grans incendis forestals a l’Alt Empordà, l’Anoia i el Bages, afectant zones d’especial valor natural, com el massís de Montserrat i el seu entorn. En total, es van cremar més de 65.000 hectàrees a tot Catalunya.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement