11.04.2021 |
Territoris.cat

Unió de Pagesos fa una crida a estudiants i aturats per treballar en la propera campanya agrària

El sindicat pretèn poder cobrir les necessitats de la pagesia i el sector en el seu conjunt amb persones properes al territori, fet que minimitzaria els desplaçaments, i respectant les mesures sanitàries dictades per les autoritats corresponents,  ajudaria a fer efectives les mesures decretades per controlar l’expansió del covid-19

Collita de fruita de pinyol a Lleida
Collita de fruita de pinyol a Lleida
Unió de Pagesos fa una crida a estudiants i aturats per treballar en la propera campanya agrària

El sindicat Unió de Pagesos fa una crida als estudiants i persones que estiguin sense feina a conseqüència de la crisi pel coronavirus perquè puguin treballar a la propera campanya agrària. L'objectiu és cobrir les necessitats de la pagesia i el sector en el seu conjunt reduint els desplaçaments i respectant les mesures sanitàries dictades per controlar l'expansió de la Covid-19.

Unió de Pagesos ha traslladat al departament d'Agricultura que faci arribar la petició als estudiants de les escoles agràries que en aquests moments es troben sense activitat lectiva presencial, i que també la traslladi als centres de secundària, de formació professional i universitats de les zones rurals amb més demanda de mà d'obra.

Collita de fruita en una finca lleidatanaEls estudiants podran fer arribar les seves peticions a l'adreça [email protected]. La resta de persones es poden dirigir al responsable de Temporers del sindicat, Jaume Pedrós al telèfon 655 525 021, o al vicepresident de la Fundació Pagesos Solidaris i responsable de Sectors Socials d'Unió de Pagesos, Salomó Torres, al telèfon 649 363 742.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha contactat amb el Servei d'Ocupació de Catalunya perquè les persones properes als territoris amb més demanda de mà d'obra i que hagin vist afectada temporalment la seva situació laboral puguin també adreçar-se al mateix correu la seva petició per treballar en la campanya agrària.

Unió de Pagesos considera que cal traslladar la necessitat d'evidenciar la importància que la pagesia i el sector puguin desenvolupar la seva activitat per garantir l'abastiment alimentari a la societat, per això també és necessària en aquests moments la solidaritat de la societat amb la pagesia que produeix aquests aliments.

Unió de Pagesos fa una crida a estudiants i aturats per treballar en la propera campanya agrària
comentaris