Unió de Pagesos reclama una reposició immediata dels béns afectats pel temporal

Un vehicle atrapart entre Miralcamp i Mollerussa
photo_camera Un vehicle atrapat en un camp entre Miralcamp i Mollerussa.

Unió de Pagesos exigeix al Governs estatal i català que actuïn amb urgència i mitjançant un decret llei, per a la reposició immediata del potencial productiu agrari afectat en el temporal del dimarts 22 d’octubre a diverses zones de Catalunya, i assegurar així la continuïtat i la viabilitat de les explotacions agràries.
 
En concret, el sindicat demana al Govern de l’Estat que, mitjançant decret llei, afegeixi la reposició d’aquests danys ampliant l’abast i fons destinats per a les afectacions de l’incendi de finals de juny a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià i per a les inundacions del País Valencià del setembre passat.

 El sindicat denuncia una "manca de diligència" del Govern català en el cas de l’incendi de la Ribera d’Ebre, en relació al qual, manifesten, encara no s'hauria articulat el decret llei malgrat haver-lo anunciat

Unió de Pagesos va demanar aquesta setmana a les administracions la reparació urgent dels camins, ponts i altres infraestructures malmeses pel gran volum de pluja que va caure el 22 d’octubre, sobretot al Camp de Tarragona i a la Plana de Lleida, amb l’objectiu que la pagesia pugui accedir a les finques per treballar.

A diversos municipis del Baix Camp, el Tarragonès, la Conca de Barberà, el Priorat, les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell i el Segrià, entre altres, els forts aiguats van provocar greus danys estructurals a camins, marges i accessos a les finques


 Els forts aiguats van provocar greus danys estructurals, i el gran cacabdal de pluja va desbordar rieres, torrents i barrancs. El sindicat també apunta una manca de gestió de torrents i barrancs que agreuja la situació dels camps i els cultius en episodis de pluges torrencials com els de la nit passada. En aquest sentit, demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que s’ocupi del manteniment necessari.

A les Garrigues, a poblacions com l’Albi, el Vilosell, la Pobla de Cérvoles, Cervià de les Garrigues i Arbeca van resultar afectades plantacions de vinya, ametllers i oliveres, que la força de la pluja va tombar o va arrencar. També van desaparèixer camins i marges


El sindicat també va demanar a les administracions que facin la valoració i els peritatges dels danys causats amb celeritat perquè, entre altres qüestions, es pugui tenir en compte la reducció de mòduls de l'IRPF per l'afectació a causa de danys meteorològics.

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement