Uns 50 joves restauren els mobles que equiparan el futur casal Andara Jove de Mollerussa

Prop de 90 infants participen cada setmana als Tallers d’Estiu que acull l’escola Ignasi Peraire fins al setembre

marc solsona 01 WEB
photo_camera L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la visita al camp de treball de Cal Duch - Foto: Ajuntament de Mollerussa

Una cinquantena de joves d’entre 12 i 15 anys participen aquest juliol en el camp de treball local que es fa a les dependències de Cal Duch de Mollerussa i que té per objectiu restaurar mobles per equipar el que ha de ser el futur casal per al jovent que s’ubicarà a les dependències de l’Oficina Jove, un casal que ja ha estat batejat com a Andana Jove, en record de la que va ser l’antiga estació d’autobusos de la ciutat.

Són tres setmanes de treball des del 3 de juliol i fins aquest divendres en les quals en grups de 24 persones cada setmana, algunes de les quals han repetit, han restaurat mobiliari que ha estat cedit i alhora s’han reciclat algunes peces com palets per fer estanteries o bé rodes per convertir-les en seients.

Ho han explicat la Mariona, la Rim i la Wissal, tres de les participants en el camp de treball, durant la visita que han fet l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del director de la cooperativa de lleure Quàlia, Lluís Nadal, entitat que en fa la coordinació.

Les tres joves han assegurat que ha estat una gratificant experiència, que forma part d’un projecte ideat des del Consell de Participació Adolescent per tenir un espai propi per passar temps d’oci i també deixar “volar la creativitat”.

El casal tindrà tres sales: una per a socialitzar, una altra per a l'estudi i la tercera, per a fer-hi tallers sobre ecologisme, feminisme i participació

Aquest casal per al jovent amb el qual treballen tindrà tres sales definides: una, per fomentar la relació social; una altra, per l’estudi i una altra per tallers de treballs manuals o altres temàtiques en les quals es fomenti l’ecologisme, el feminisme i la participació, entre altres valors.  Aquest és el seu projecte, que en paraules de l’alcalde, “és un espai que ja neix bé perquè serà tal com el volen els que l’han de fer servir”.

Aquest és el tercer camp de treball que s’organitza a la ciutat amb joves fent voluntariat després dels que van millorar el carrer de la Vilaclosa i l’entorn de la plaça del Grup La Forestal, segons ha indicat l’alcalde

La matinal ha començat amb la tradicional visita als Tallers d’Estiu, que es fan des del 26 de juny i fins al 1 de setembre a l’escola Ignasi Peraire i els quals compten amb una participació d’uns 90 inscrits de mitjana cada setmana. En aquest cas, estan destinats a infants de 4 a 11 anys i l’eix d’animació gira al voltant dels Pirates de terra endins: a la recerca de la Gaia, que busca recuperar l’equilibri del planeta a través dels elements aire, aigua, foc, terra i amistat, segons ha explicat Natàlia Fernández, directora dels tallers.

El preu és de 41 euros la setmana i es mantenen els descomptes del 5% en famílies nombroses o monoparentals i també per a un segon germà inscrit la mateixa setmana. L’horari és de 9 a dos quarts de 2, però es manté el servei d’acollida prèvia a partir de dos quarts de 9 sense cost addicional per a les famílies.  

Les preinscripcions es poden fer a través de la web www.lleurequalia.cat o bé a www.mollerussa.cat Val a recordar que per qüestions organitzatives cal fer la inscripció com a màxim el dimecres de la setmana anterior a la que es vulgui començar l’activitat.

Comentaris