Les urgències fora d'horari dels CAP lleidatans les atendrà el 061 CatSalut Respon

Centre de gestió 061 CatSalut Respon
photo_camera Centre de gestió 061 CatSalut Respon

A partir del dilluns 29 d'abril l'activació de les urgències mèdiques d'atenció primària fora de l'horari d'obertura dels Centres d'Assistència Primària (CAP) a la Regió Sanitària Lleida, es duran a terme des del telèfon 061 CatSalut Respon.

El canvi del telèfon de referència es posarà en marxa a l'Àrea Bàsica de Salut de Cervera-Guissona, Pla d'Urgell, Tàrrega, Balaguer i les Borges Blanques

D'aquesta manera, a partir de les deu de la nit i fins a les vuit del matí, els usuaris s'hauran d'adreçar al 061 CatSalut Respon. Aquesta variació suposarà la substitució del número d'urgències dels centres sanitaris pel telèfon 061.
 

nova_versio_app_061061 CatSalut Respon

Marcant el telèfon 061, un equip de més de 200 professionals, format per teleoperadors, infermers i metges, s'encarregarà de resoldre qualsevol dubte, consulta o problema de salut, directament o mobilitzant els recursos d'urgència (metge o infermera de capçalera) o emergència (unitats del SEM) més adients per al malalt.

Segons el Departament de Salut, aquest canvi permet assegurar una resposta immediata de totes les trucades, l'assignació del recurs sanitari més adequat a la demanda que fa el ciutadà, alhora que augmenta la qualitat de l'assistència rebuda telefònicament, ja que els professionals del 061 CatSalut Respon poden accedir a les dades mèdiques del pacient en el moment de la trucada, a través de la Història Clínica Compartida (HC3).

Es pot accedir al servei 061 CatSalut Respon a través del telèfon intel·ligent descarregant l'app 061 CatSalut Respon

Si es truca a través d'aquesta aplicació, el 061 reconeix la localització de la persona i, si també s'afegeix el número de la targeta sanitària, les dades de salut de l'usuari en el mateix moment de la trucada. L'app també ofereix informació d'interès, la localització dels equipaments sanitaris, les farmàcies de tot Catalunya, així com vídeos de primers auxilis. El 061 CatSalut Respon està operatiu les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Comentaris
Més a Societat