La videoartista garriguenca Sara Boldú guanya el Premi Pica d'Estats amb el millor treball

El premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida, ha estat per al reportatge Els secrets de la city de Lleida, escrit per Roser Banyeres amb fotografies de Rafa Ariño
Els membres del jurat durant la deliberació del Premi Pica d'Estats
photo_camera Els membres del jurat durant la deliberació del Premi Pica d'Estats

El jurat del Premi Pica d'Estats ha donat a conèixer aquest dissabte el veredicte de la trenta-unena edició de la convocatòria que du a terme el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida en els àmbits de la Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. El certamen ha rebut un total de 224 treballs, dels quals 51 corresponen a premsa internacional, la xifra més alta de participació estrangera registrada fins ara i, en conjunt, el segon millor registre en tota la història del guardó periodístic.

Els membres del jurat del Premi Pica d'EstatsEl president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha afirmat que el Premi Pica d'Estats és un model d'èxit que té més de trenta anys de trajectòria, i afavoreix que sigui reconegut com un dels premis internacionals més consolidats del periodisme turístic.

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i president del jurat, Joan Maria Morros, ha indicat que el Premi Pica d'Estats és un premi imprescindible per als professionals que treballen en aquest sector. També ha afirmat que les deliberacions han estat extraordinàries i enriquidores i ha lloat el nivell general de les obres presentades.

Treballs premiats

El premi d'Internet i escollit pel jurat com a millor treball del trenta-unè Premi Pica d'Estats, dotat amb 10.000 euros, ha estat per al treball Els artistes van en tractor, de la videoartista garriguenca Sara Boldú, publicat a https://saraboldu.wixsite.com/artistesambtractor l'octubre del 2019.

Es tracta d'un muntatge d'imatges preses amb dron a les Garrigues d'agricultors treballant la terra amb els seus tractors, que vol ser un homenatge al paisatge rural i als seus protagonistes

La videoartista de les garrigues Sara BoldúEl vídeo forma part d'una exposició multimèdia que inclou fotografies i entrevistes als agricultors.

El premi de Premsa escrita d'informació general, dotat amb 5.000 euros, ha estat per al reportatge Castells per la província de Lleida, escrit per Daniel Romaní, amb fotografies de Santi Iglesias i publicat l'agost del 2019 al diari Ara.

Es tracta d'una sèrie de set articles temàtics centrats en alguns dels castells més emblemàtics de la plana i el Prepirineu de Lleida, els sis primers, i en el Turó de la Seu Vella de la ciutat de Lleida, el setè. El text recull fets històrics, anècdotes i curiositats explicats pels propietaris, guies i responsables institucionals de cadascuna de les fortaleses

El premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme, dotat amb 5.000 euros, ha estat per al reportatge Penelles, un poble que torna a pintar, escrit per Joaquim M. Pujals, amb fotos de Josep Cano i publicat a la revista Descobrir Catalunya el juny del 2019.

El reportatge se centra en el curiós procés de conversió del poble de Penelles, a la comarca de la Noguera, en un gran museu a l'aire lliure d'art urbà gràcies al Festival GarGar i a la decoració de la vila amb un centenar de grafits i murals pintats

El premi de Televisió, dotat amb 5.000 euros, ha estat per al reportatge David contra Goiat, d'Eugeni Basuli i Eduardo Laplaza, emès el desembre del 2018 al programa El Escarabajo Verde de TVE.

L'espai explica i fa una anàlisi dels efectes socials i econòmics de la reintroducció de l'ós (incidint en l'exemplar Goiat) al Pirineu lleidatà, i molt especialment a la Val d'Aran, des de la perspectiva dels detractors i els defensors d'aquest procés


El premi de Premsa internacional, dotat amb 5.000 euros ha estat per al reportatge Una terra dai gusti forti ('Una terra de gustos forts'), escrit per Riccardo Lagorio i Andrea Deotto i publicat l'octubre del 2019 a la revista Dove.

És un ampli recorregut per les comarques de Lleida a través de la seva cuina tradicional i creativa, amb especial incidència en alguns dels productes de la terra, els vins, les elaboracions gastronòmiques i els establiments de restauració més destacats 

L'article també remarca altres atractius turístics com els monuments, la natura i el paisatge, i els esports d'aventura i activitats de turisme actiu en general.

El premi al millor Reportatge fotogràfic, dotat amb 5.000 euros, ha estat per a Carles Claraco per una sèrie d'espectaculars fotografies que il·lustren el reportatge La Porta del Cel: travesía por el Pirineo más salvaje publicat l'abril del 2019 a El Mundo de los Pirineos.

Les imatges recullen les grans panoràmiques (d'estanys, pletes, colls, pics i refugis) que acompanyen els senderistes que fan aquesta ruta d'alta muntanya passant pels refugis de Graus, Certascan, Pinet i Vallferrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida, dotat amb 5.000 euros, ha estat per al reportatge Els secrets de la city de Lleida, escrit per Roser Banyeres amb fotografies de Rafa Ariño i publicat el 3 de març de 2019 al suplement Lectura del diari Segre.

El reportatge parla de l'origen, els trets urbanístics i les singularitats de la Rambla Ferran, una de les artèries econòmiques i financeres de la ciutat de Lleida, incidint en els edificis històrics més emblemàtics del vial

Comentaris
Més a Societat
Entering on the requested page Skip advertisement