27.11.2022 |
Territoris.cat

Vinton Cerf, vicepresident de Google: "aquest és un país de gent revolucionària en l’àmbit digital"

Vinton Cerf i Jordi Puigneró
El vicepresident de Google, Vinton Cerf, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.
Vinton Cerf, vicepresident de Google: "aquest és un país de gent revolucionària en l’àmbit digital"

Vinton Cerf, el vicepresident mundial de Google, va reunir-se aquest dilluns amb el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, abans de rebre el Premi Internacional de Catalunya. Durant la trobada, el conseller li va fer entrega d’una samarreta de la campanya institucional del Govern llançada en la passada edició del Mobile World Congress sota el lema Catalonia, Land of Digital Revolutionaries.

El conseller va agrair que el jurat del premi hagués escollit, per primera vegada, un tecnòleg i un dels pares d’Internet:

Avui Catalunya reconeix el primer revolucionari digital de la història

Cerf ha mostrat el seu interès sobre el paper que està jugant Catalunya en aquesta revolució digital. El vicepresident mundial de Google ha assegurat estar molt satisfet de poder-me reunir amb el conseller Puigneró i poder conèixer de primera mà què està passant a Catalunya pel que fa a les tecnologies digitals. Aquest és un país de gent revolucionària i intrèpida en l’àmbit digital. Haurem de formar-nos per treballar en noves professions i comptar amb noves habilitats i capacitats per treure profit de la tecnologia i he vingut a veure com ho feu aquí, a Catalunya.

Vinton Cerf i Jordi Puigneró.

Puigneró va explicar que, durant el dinar, es va analitzar cap a on va la revolució digital i quines són les tecnologies digitals avançades determinants d’aquests propers anys (des del 5G, la blockchain, la intel·ligència artificial, el big data, la Súper Computació...):

Totes aquestes tecnologies ens canviaran i ens estan canviant el món: la societat, la indústria, els serveis, i també segurament canviaran la forma com hem entès la governança de la democràcia

La trobada es va fer al Museu d’Història de Catalunya amb la voluntat de poder ensenyar a Cerf com Catalunya ha sabut liderar diverses revolucions al llarg dels anys (la revolució industrial, el Modernisme, etc) i ara, en paraules del conseller Puigneró, tenim les condicions per liderar la revolució del segle XXI: la revolució digital.

El conseller va voler mostrar la sensibilitat d’aquest Govern pel que fa a l’impacte de la tecnologia mitjançant l’atorgament de premis i reconeixements com la Creu de Sant Jordi a la Fundació Punt.CAT i ara, la decisió del jurat del Premi Internacional Catalunya en reconèixer el primer tecnòleg i pare d’Internet.

Vinton Cerf, vicepresident de Google: "aquest és un país de gent revolucionària en l’àmbit digital"
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement