Vistiplau de la CHE al reg de supervivència del canal d'Urgell i al Segarra Garrigues

La CHE ha pres la decisió en el marc de la reunió de la Comissió de Desembassament de la Unitat Territorial del Segre, on també s'ha acordat una nova trobada per començar a planificar el mes de juliol
El Salt del Duran del canal d'Urgell, sense aigua - Foto: Oriol Bosch
photo_camera El Salt del Duran del canal d'Urgell, sense aigua - Foto: Oriol Bosch

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha donat el vistiplau a la proposta de garantir un reg de supervivència durant el mes de juny al canal d'Urgell i al Segarra Garrigues. Aquest estarà destinat als arbres fruiters d'ambdós sistemes. L'entitat ha aprovat que el primer disposi de 12,5 hectòmetres cúbics d'aigua, mentre que per al segon se'n destinaran 2. La CHE ha pres la decisió en el marc de la reunió de la Comissió de Desembassament de la Unitat Territorial del Segre, que s'ha celebrat en paral·lel a la Comissió de Desembassament del Noguera Ribagorçana. En aquest cas s'ha acordat una reducció percentual de la dotació similar als cabals dels canals d'Aragó i Catalunya, de Pinyana i d'Algerri-Balaguer.

En el cas de la primera comissió, també s'ha acordat una nova trobada per començar a planificar el mes de juliol. En ambdós sistemes, el del canal d'Urgell i el Segarra Garrigues, l'entitat afirma que es garantirà el volum estimat destinat a l'abastiment humà i animal.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement