29.06.2022 |
Territoris.cat

Vora 2.600 beneficiaris reben ajut econòmic d'Agricultura per seguir pràctiques ecològiques

Amb aquests ajuts, de 5,2M per la ramaderia ecològica, i 4,7M corresponents al 68% de l’ajut per l’agricultura ecològica de la campanya de 2018, el departament es compromet amb aquests sectors a 5 anys vista.

 

 

Vaques - pexels
L’objectiu és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient - Pexels
Vora 2.600 beneficiaris reben ajut econòmic d'Agricultura per seguir pràctiques ecològiques

Divendres passat, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va fer efectiu el pagament dels imports de la campanya de 2018 de l’ajut per la ramaderia i l’agricultura ecològiques.  

Amb aquests ajuts, de 5,2M per la ramaderia ecològica, i 4,7M corresponents al 68% de l’ajut per l’agricultura ecològica, el departament es compromet amb aquests sectors a 5 anys vista. Els ajuts s’emmarquen dins del PDR.cat2020 i està cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

L’objectiu d’aquests ajuts és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics

Què es valora a l’hora de donar els ajuts?

En el cas de la ramaderia ecològica, l’operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, i també la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. També preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.

Pel que fa a l’ajut a la ramaderia ecològica, hi ha 540 beneficiaris de 29 comarques; pel que fa a l’agricultura ecològica, hi ha 2.053 beneficiaris de 40 comarques

Pel que fa a l’agricultura ecològica, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats, i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. També contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre específic per a període de conversió.  


 

Vora 2.600 beneficiaris reben ajut econòmic d'Agricultura per seguir pràctiques ecològiques
comentaris