El xef Jesús Gimena incorpora tòfones de Bovera per elaborar un menú de temporada del restaurant L'Espurna

La proposta gastronòmica que planteja Gimena és un menú degustació basat en la tòfona amb trumfes cultivades en una de les explotacions més antigues de Catalunya
El xef de L'Espurna, Jesús Gimena i en Manel Farré de Tòfones Farré Vidal, amb les tòfones de Bovera que Gimena utilitza per fer el menú de temporada ©Laura Cortés
photo_camera El xef de L'Espurna, Jesús Gimena i en Manel Farré de Tòfones Farré Vidal, amb les tòfones de Bovera que Gimena utilitza per fer el menú de temporada ©Laura Cortés

El xef Jesús Gimena del restaurant L'Espurna de Lleida ha elaborat un menú degustació de 75 euros amb la tòfona negra com a protagonista. La proposta culinària forma part d'un menú de temporada que ha utilitzat trumfes cultivades a una de les explotacions més antigues de Catalunya, la del Manel Farré a Bovera.

La iniciativa gastronòmica planteja un snack, dos aperitius, dos entrants, peix, carn i postres que es maridaran amb el gust de l'ingredient estrella, la trumfa.

La tòfona negra ha passat una mala temporada a causa de les altes temperatures que hi ha hagut entre els mesos de maig i octubre i la manca de precipitacions, per això, el preu del producte serà més elevat

"La idea era crear nous plats inspirats en receptes molt tradicionals, amb un concepte clar de traslladar l'entorn de la tòfona. Un entorn delimitat pel subsol on es desenvolupa i els boscos d'alzines on es cultiva", explica Gimena. Per la seva banda, Manel Farré de Tòfones Farré Vidal agraeix l'aposta que ha fet L'Espurna amb les tòfones, que enguany es venen a uns 1.100 euros el quilo

Senglar amb foie i tòfona, maridat amb salsa de remolatxa, un dels plats del menú de temporada de L'Espurna ©Laura Cortés
Senglar amb foie i tòfona, maridat amb salsa de remolatxa, un dels plats del menú de temporada de L'Espurna ©Laura Cortés

comentaris