04.12.2022 |
Territoris.cat

El xef lleidatà Mateu Blanch rebrà el guardó Plato de Oro 2019

mateu slide
Blanch davant del seu establiment a Lleida
El xef lleidatà Mateu Blanch rebrà el guardó Plato de Oro 2019

El cuiner lleidatà Mateu Blanch ha estat guardonat amb el Plato de Oro 2019, premi que atorga cada any Radio Turismo per reconèixer la trajectòria i l’esforç per dignificar la gastronomia per part de professionals, xefs i restaurants de l’Estat espanyol.

El lliurament tindrà lloc el proper 7 d’octubre en el decurs d’un sopar de gala que es desenvoluparà en el Restaurante La Estación de los Porches de Madrid.

Blanch, copropietari del restaurant-peixateria Caravista de Lleida, ha estat l’únic cuiner català nominat en aquesta edició del guardó.

El Premio Plato de Oro és un guardó destinat a posar en valor i reconèixer la tasca dels professionals i dels establiments més rellevants de l'Estat. El reconeixement ha recaigut, en altres ocasions, a Adrià, Arola o Arzak.

Blach, fundador i president de l’undador i president de l’Associació Lleidatana de Cuiners, ha rebut diversos guardons al llarg de la seva trajectòria professional. Per exemple, el Premi a la Innovació Distform al Congrés Gastronòmic de Madrid Fusión (2012) o el Premi de Catalunya en la 20a edició del Concurs de Cuina Àngel Moncusí (2008).

El xef lleidatà Mateu Blanch rebrà el guardó Plato de Oro 2019
comentaris