27.10.2021 |
Territoris.cat

El Pla d'Urgell estrena nou institut a Mollerussa

Visita Carles Vega INS Mollerussa
Visita Carles Vega INS Mollerussa
El Pla d'Urgell estrena nou institut a Mollerussa

El Pla d'Urgell ha estrenat aquest dijous el nou institut a Mollerussa, un equipament que arrenca donant continuïtat al centre provisional que es van habilitar el curs passat a l'edifici de Cal Duch. El nou equipament s'inaugura amb els alumnes procedents de l'edifici provisional, que cursaran el segon curs d'ESO, i els que s'incorporen a la secundària, procedents del Poal, Sidamon, Vila-sana i Golmés i Mollerussa, en total 92 alumnes.

El director dels serveis territorials d'Educació Carles Vega, i l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha visitat el nou centre educatiu a primera hora del matí, compartint l'experiència, amb l'equip docent i els alumnes, amb els que han fet un recorregut per les instal·lacions.

Visita Carles Vega INS Mollerussa 4Vega i Solsona han valorat la col·laboració entre el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Mollerussa per tal que el nou institut hagi pogut estrenar instal·lacions en el primer dia de curs

El departament ha estat partícip del creixement d'un centre educatiu a la comarca que ha de donar servei als alumnes que hi estudiïn i completi l'oferta educativa a Mollerussa i el Pla d'Urgell 

L'alcalde de Mollerussa ha remarcat que es tracta d'una bona aliança que fa Mollerussa, tal com s'ha fet amb altres equipaments de la ciutat per desencallar temes i fer-los realitat.

Visita Carles Vega INS Mollerussa 1Les obres del nou institut van començar el passat 3 de juny i han tingut un pressupost aproximat d'uns 600.000 euros. D'aquests, 226.077 euros s'han destinat als treballs de fonamentació que han estat finançats al 50% entre Educació i l'Ajuntament de Mollerussa. Els mòduls prefabricats han tingut un pressupost d'uns 350.000 euros, assumits pel departament.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Mollerussa s'ha fet càrrec dels treballs d'urbanització i d'enllumenat del vial d'accés al nou equipament per un import de 139.976 euros.

El Pla d'Urgell estrena nou institut a Mollerussa
comentaris