L’ALTERNATIVA 2012 VA POSAR EL DIUMENGE 25 DE NOVEMBRE EL SEU PUNT I FINAL DESPRéS DE 6 INTENSOS DIES DE PROGRAMACIó

Palmarès i valoració de la 19ª edició de l’Alternativa, Festival de Cinema independent de Barcelona

L’Alternativa 2012 posa el seu punt i final a 6 dies d’intensa programació. Una edició marcada per les bones crítiques rebudes pel públic, tant pels films presentats com les activitats programades. Han estat especialment molt ben acollits per part del públic els tallers, el col·loqui amb Jeanne Balibar i totes aquelles activitats i projeccions que apropen el cinema a un públic familiar.
photo_camera L'esplendorosa Jeanne Balibar.

També han obtingut molt d’èxit i excel·lents crítiques els espais de trobada per a professionals i les propostes formatives organitzades en col·laboració amb universitats i escoles de cinema.
 
Espais ja “clàssics” del certamen com Pantalla Hall (projecció gratuïta i ininterrompuda cada tarda al Hall del CCCB) també han sigut un reclam per apropar al públic un tipus de cinema que difícilment es podrà trobar en altres circuïts.
 
El certamen ha rebut durant tots aquests dies la visita d’un alt numero de directors que han vingut a presentar les seves pel·lícules, oferint la possibilitat d’intercanvi directe amb el públic.
 
Un any més, el festival ha apostat per la innovació, la independència creativa, el risc, la crítica i la reflexió i ha ofert al públic la possibilitat de descobrir altres mirades i altres veus normalment poc presents  al panorama cinematogràfic comercial.
 
Gràcies a l’èxit d’assistència, l’Alternativa tanca avui la seva 19ª edició amb el convenciment d’haver consolidat una proposta de festival arriscat i de qualitat a la ciutat.
 
Des de l’organització del festival es vol donar les gràcies a tot l’equip que l’ha fet possible, als realitzadors, col·lectius i artistes, al jurat, a totes les institucions, als espais on tindran lloc, als mitjans de comunicació pel seu suport i difusió del festival i, sobretot, al públic que el segueix i que gràcies a ell, el cinema independent deixa de ser invisible.
 
Premis l’Alternativa 2012
 
Nacer: Diario de una maternidadPremi Millor Llargmetratge (5.000 €)
"Nacer. Diario de maternidad" de Jorge Caballero (Colòmbia)
El jurat de la Secció Oficial de Llargmetratges de la 19a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona ha estat composat per Jeanne Balibar, Isa Campo i David Epiney i ha valorat el posicionament del realitzador, la difícil i fràgil distància que li permet mostrar instants d'absoluta intimitat, els conflictes interns de les dones retratades i fer un retrat social a partir dels treballadors i pacients de la maternitat de Bogotà. 
 
A Story for the Moldins

Premi al Millor Curtmetratge (2.000 €)
"A Story for the Moldins" de Sergio Oksman (Espanya)
 El jurat de la Secció Oficial de Curtmetratges de la 19ª edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona ha estat composat per Marla Jacarilla, Jorge Rivero i Gloria Vilches i ha premiat aquesta peça pel seu ús intel·ligent dels diferents materials trobats per a construir una història fascinant a travès d'una arriscada hibridació de gèneres.
 
Així mateix, el jurat ha concedit una menció especial a Like Rats Leaving a Sinking Ship, de Vika Kirchenbauer (Alemanya), per la valentia amb que aborda, des de la primera persona, els conflictes entre l'individu i les normes socials i per la seva originalitat formal per a articular aquesta reflexió.

The Whale Story

Premi Lomography-Pantalla Hall (una càmera Lomokino)
"The Whale Story" de Tess Martin (Estats Units)

El jurat del Premi Lomography-Pantalla Hall ha estat format per Sesi Bergeret, Pere Ginard, Margarita Maguregui, Céline Pimentel i Tess Renaudo.


comentaris