La 24a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega convida a explorar l'art i la tradició

Fins diumenge 10 de desembre el Pavelló del Club Natació i espais exteriors situats al Parc Esportiu es converteix en un gran aparador de 2.000 metres quadrats d’exposició on es concentren una seixantena d’artistes, dissenyadors i artesans

 

Inauguració de la 24 Fira d'Artistes i Actiitats Tradicionals de Tàrrega 02
photo_camera Inauguració de la 24 Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega - Foto: Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega celebra aquest pont festiu un dels seus principals esdeveniments firals: la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que assoleix la 24a edició. L’activitat va obrir portes aquest divendres 8 de desembre i fins diumenge 10 converteix el Pavelló del Club Natació i espais exteriors situats al Parc Esportiu en un gran aparador de 2.000 metres quadrats d’exposició on es concentren una seixantena d’artistes, dissenyadors i artesans, els quals posen a l’abast articles de creació singular, única i limitada. Entre altres disciplines, hi són presents la pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja o tèxtil...

La cita, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, ofereix també un atractiu programa d’exposicions, tallers i demostracions. La fira romandrà oberta fins al diumenge 10 de desembre.

L’objectiu del saló és acostar el món de l’art i l’artesania al gran públic i complementar l’oferta comercial que tenim a la nostra ciutat”, va recordar aquest divendres  l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en el decurs de l’acte inaugural

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, va convidar tothom a passejar per “una fira consolidada que cada any amplia el ventall d’arts que hi podem trobar”. Durant el recorregut inaugural, Pijuan i Robert també van estar acompanyades pel president del Consell Comarcal de l’Urgell, José Luis Marín, i altres regidors de l’arc consistorial; que van tenir ocasió de conversar amb els expositors participants.

L’entrada al certamen és gratuïta i el recinte romandrà obert d’11 del matí a 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 de la nit. A més a més, per tal de facilitar el desplaçament fins al recinte firal, situat a la zona esportiva, l’Ajuntament de Tàrrega ofereix servei de bus gratuït amb parada en set indrets del nucli urbà els dies 8, 9 i 10 de desembre d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 7 del vespre.

Demostració d’oficis tradicionals antics i literatura

Els tallers de manualitats nodreixen bona part de la programació posant de relleu el caire familiar i participatiu d’aquest esdeveniment. Petits i grans tindran ocasió de fer ús de la traça i creativitat fent tota mena d’elements decoratius de Nadal, tions de fusta, joies esmaltades o gaudint d’un pinta-cares.

Com a novetat, i gràcies a la implicació de l’Associació d’Oficis Tradicionals Artesans (AOTA), participen a la fira diversos artistes d’aquest àmbit i es podran veure demostracions en directe d’oficis com la forja, el terrissaire o el llauner. De la mateixa manera, en el marc del certamen es presenta a Tàrrega el conte “Em dic arpa” d’Anna Amigó i la novel·la “Confessió d’un desencert” d’Antonio Reinoso.

‘Showcookings’ i maridatges gastronòmics

La parcel·la gastronòmica del certamen compta amb nombrosos ‘showcooking’, en especial vinculats a la cuina saludable durant els àpats de Nadal. Així, es combina la cuina en directe amb comentaris d’una dietista. També es farà una demostració/tast de cassola de pagès; un taller d’esmorzars i berenars saludables dirigits a infants; o un ‘showcooking’ enfocat als aperitius saludables i sostenibles.

A més, a l’espectacle-taller de Bail Out Group, gratuït i per a totes les edats, es podrà veure en directe el procés d’elaboració de caramels artesans personalitzats, que posteriorment es podran degustar. Tampoc no falta el maridatge de productes urgellencs com cervesa artesana Matoll i xocolata Aynouse.

Atractiu apartat d’exposicions

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú també va destacar les activitats familiars per a totes les edats i les exposicions com és el cas del Centre de Recursos per a ’Ocupació La Solana, que rememora els seus 25 anys de trajectòria amb la mostra fotogràfica “Retalls” mentre que el pintor targarí Martí Talavera exhibeix una selecció dels seus paisatges urbans plasmats al municipi. Els visitants poden contemplar a més la maqueta del Parc de Sant Eloi realitzada per Pere Nadal i Salat, cedida a l’Associació d’Amics de l’Arbre.

Com és habitual, la fira també acosta al públic diverses iniciatives solidàries mitjançant estands d’associacions que posen a la venda artesania, articles nadalencs i marxandatge benèfic.

Comentaris