28.10.2021 |

El 85% dels joves del 'Projecte Singulars' del Centre La Solana troben feina

El programa vol afavorir l'entrada al món del treball als menors de 29 anys en situació d'atur

Centre La Solana
Centre La Solana
El 85% dels joves del 'Projecte Singulars' del Centre La Solana troben feina

El Centre de Formació La Solana de l'Ajuntament de Tàrrega, en col·laboració amb el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha aconseguit inserir al mercat laboral el 85% dels joves inscrits al 'Projecte Singulars: Forma't i ocupa't 20'.

Es tracta d'un programa d'onze mesos que ha finalitzat el juliol de 2021 i que té l'objectiu d'afavorir l'entrada al món del treball als menors de 29 anys en situació d'atur.

En aquest projecte hi han participat un total de 34 joves de l'Urgell, la Segarra i el Pla d'Urgell.

El 'Projecte Singulars Forma't i Ocupa't 20' ha consistit en la realització d'accions de formació d'activitats auxiliars de comerç, introducció a la soldadura i obtenció del carnet d'operacions amb carretó elevador realitzant pràctiques en el teixit productiu del territori.

Durant el projecte també s'han realitzat accions d'orientació i acompanyament individual i en grups per potenciar les competències professionals, habilitats i actituds en la recerca de feina.

A més a més, s'han dut a terme 12 accions socials, culturals i cíviques amb entitats i associacions de la ciutat realitzant tasques de voluntariat i s'han visitat 13 empreses de la comarca per conèixer de primera mà diversos sectors laborals per fer una aproximació de camp a la realitat laboral de cada empresa.

El SOC ha facilitat una ajuda a les empreses que incorporin joves vinculats al programa

Actualment, d'un total de 29 contractes, 8 s'han realitzat sota el paraigua d'aquesta subvenció per a la contractació, representant així un 27% del total dels contractes efectuats.

La Solana i l'Ajuntament de Tàrrega han valorat molt positivament els resultats exitosos d'aquest projecte, ja que reforcen la importància d'impulsar els programes mixtos i la col·laboració publicaprivada complint els objectius de millorar l'ocupació i facilitar el trànsit cap al mercat laboral. A més a més, l'acompanyament i l'orientació a les persones joves i la prospecció al teixit productiu del territori permet aconseguir un objectiu professional a mitjà i/o llarg termini, fomentant la participació en accions formatives professionalitzades, que en molts casos finalitzen amb la formalització d'un contracte de treball.

El 85% dels joves del 'Projecte Singulars' del Centre La Solana troben feina
comentaris